Atelierroute

04 10 04 - 10:30Gisteren was de jaarlijkse atelierroute in ons dorp. Op die dag houden alle kunstenaars open huis en kun je een kijkje in atelier en keuken nemen. Wij begonnen onze route bij mijn buurvrouw Marion de Zwaan die prachtige sieraden maakt in zilver en goud. Daarna gingen we op weg naar een oud schoolgebouw waar een aantal kunstenaars hun ateliers hebben waaronder een oud-koorgenote van mij, Lies van den Berg. Daarna weer op de fiets en op zoek naar het atelier van Lida Verbon. Zij maakt schilderijen met een gemengde techniek waarin ze ondermeer glas en zand gebruikt. Erg gecharmeerd waren we van de binnentuin (zie foto: klik klik) van Marion van Eeden-Poulus en trouwens ook van haar werk. Ze had een originele oplossing gevonden voor de aangekondigde hier-en-daar-een-bui en had allerlei kleuren paraplu's boven haar schilderijen gehangen. Voor we het wisten was het al weer vijf uur, sluitingstijd van de atelierroute. Gelukkig was buurvrouw Heleen Prinsenberg nog niet gesloten dus daar mochten we nog even haar prachtige schilderijen, haiku's en foto's bewonderen.

Er deden tegen de 30 kunstenaars mee, te veel om in één keer te behappen. En als je dan overal zoals wij deden even blijft plakken voor een praatje, een kopje thee of een glaasje wijn dan schiet het niet erg op. Volgend jaar misschien ietsje eerder starten zodat we nog wat meer kunnen zien en genieten. Jammer is dat maar één van de genoemde kunstenaars (weer) een (werkende) website heeft. Het zou leuk zijn om op die wijze wat werk van alle kunstenaars te laten zien. De digitale werkelijkheid is kennelijk nog niet helemaal in de kunstwereld doorgedrongen.

dertien reacties

Kaatje

Ziet er meteen heel anders uit met die plu’s, goede oplossing!

Kaatje (URL) - 04-10-’04 11:51
brigitte

Hans is toch goed in websites maken? Bied jullie diensten aan zou ik zeggen of heb je het al druk genoeg Hans?

brigitte (E-mail ) (URL) - 04-10-’04 13:58
Mieke

Ja, volgens mij is er nog wel braakliggend terrein voor Hans in kunstminnend Driebergen. Wie weet ligt hier een markt voor hem. Aan de andere kant is het een weinig kapitaalkrachtige doelgroep dus rijk zul je er niet van worden.

Mieke - 04-10-’04 14:04
Peter

zo’n website kan dan ook heel erg simpel zijn

Peter (E-mail ) (URL) - 04-10-’04 15:49
Jaguaromac

Erg leuk gevonden, die parapluutjes!

Jaguaromac (E-mail ) (URL) - 04-10-’04 15:54
Downer

Ziet er leuk uit zo met die plu’s je moet maar op het idee komen.

Downer (URL) - 04-10-’04 16:57
Lies

Geweldig Mieke, zo snel als je de link naar mijn site hebt geplaatst. Je zou ook nog even erbij kunnen zetten dat er niet “geen” maar maar ‘één’ kunstenaar een werkende website heeft. Om dat vandaag voor elkaar te krijgen heb ik dus heel hard gewerkt! Dag, Lies.

Lies (E-mail ) (URL) - 04-10-’04 17:27
Mieke

@ Lies: zal het meteen even veranderen :-)

Mieke - 04-10-’04 17:29
berta

Heel leuk, die paraplu’s.

berta (URL) - 04-10-’04 17:44
IngKey

waarschijnlijk omdat mijn weblog KUNST-kop heet, krijg ik soms reacties van mensen die zelf een ‘echte’ kunstlog hebben en ik moet zeggen dat ik het erg leuk vind om op die manier kunst te beleven.

Hier in Beverwijk hebben we in augustus een kunstroute gehad. Erg leuk, maar die rode wijn, hé?? :-)

IngKey (URL) - 05-10-’04 21:56
The Curse

wie weet wanneer de OAR in Den Bosch is?

The Curse (URL) - 09-10-’04 15:18
marion

13 oktober ’04, 14.20

Dag Mieke, dag Hans,

Ben blij dat ik de mail van Hans weer ‘gevonden’ heb. Heb bij mijn dank (aan Hans)waar het het attenderen op jullie pluutjesfoto van onze tuin en ‘kleurplaten’ betreft de reden van ‘vermissing’ geschetst.

Helaas (echt waar!) heb ik al een afspraak met mijn vriendin (deskpublisher) die het maken van mijn website als studie opdracht doet, laatste opdracht van haar cursus website-bouwen (wat ik natuurlijk wel weer heel leuk vind). Zal dus nog even duren voordat ik in de lucht ben omdat ze het website-bouwen op mij (mijn website) gaat uitproberen!

Ben benieuwd naar je andere foto’s Mieke! Zeker ook van de andere adressen die je op de kunstroute ben afgweest. Helaas durf je als deelnemer aan de kunstroute zelf niet weg te gaan op die dagen, omdat je open huis/atelier houdt en gastvrouw bent….maar ook om de reacties niet te missen. Heb helaas ook de opening gemist omdat ik na die vrijdagavond alles van zolder naar beneden sjouwen en de soms nog ontbrekende bevestigingen in orde maken, op zaterdagochtend van 07.30 tot 12.00 (start atelierroute)flink doende was alles te bevestigen. Momenteel hangt een klein deel (7 van de plm 40)sinds afgelopen zaterdag in atelier K 54, Twijnstraat 54 in Utrecht….zonder pluutjes.

Met vriendelijke groet!

marion

marion (E-mail ) - 13-10-’04 14:23
Mieke

@ Marion: goed dat je me er aan herinnert, ik zal de foto’s opzoeken en Hans heeft er minstens even veel dus we zullen zorgen dat je die krijgt.

Mieke - 13-10-’04 15:07


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.