Ken je eigen hoofdmenu

09 10 04 - 11:30Heb je dat ook wel eens dat je net gegeten hebt en toch trek in iets? Of dat je een zak drop gedachteloos leeg eet? Of dat je voor de koelkast staat te twijfelen wat je nu zult nemen omdat je niet weet of je nu kaas wilt, drop, koek of chips?

Als je gedachten een groot deel van de dag in beslag worden genomen door wat je wel of niet eet of je hebt meer gewicht dan je prettig vindt dan is de workshop van Patty Harpenau misschien iets voor jou. Ik was afgelopen vrijdag bij deze workshop "Ken je eigen hoofdmenu" en ik moet zeggen dat ik er wel met inzichten en handvaten vandaan kwam. Als je eenmaal begrijpt hoe het werkt (en het verschil kunt voelen tussen fysieke en emotionele honger) is het eigenlijk kinderlijk eenvoudig. In ieder geval wordt definitief afgerekend met het dieet als oplossing voor overgewicht en wordt je geleerd hoe je het (eet)gedrag dat je je hebt aangeleerd kunt aanpakken. Het is trouwens al leuk om alle verhalen en ervaringen van de andere workshopdeelnemers te horen en van anderen te horen wat je zelf ook ervaart. Eén uitspraak wil ik jullie niet onthouden van een vrouw die over zichzelf constateerde: "Het enige dat mij past bij Pauw zijn de sjaals". We moesten er allemaal, zijzelf voorop, erg om lachen.

Je kunt beginnen met Patty's nieuwe boek "Ken je eigen hoofdmenu" (klik op de foto voor vergroting) waarin de methode beschreven wordt. Ik had het nog niet gelezen alleen maar doorgebladerd voordat ik naar de workshop ging maar ik ben nu wel getriggerd om er maar eens gauw in te duiken. Bij het boek zit trouwens een CD met oefeningen die je zelf kunt doen en bij de workshop is ook een werkboek en een CD met energie-oefeningen inbegrepen.

Als je geïnteresseerd bent kun je naar Patty's site voor informatie over boeken, workshops en data of haar een mailtje sturen. Mocht je meer willen weten over hoe ik het vond kun je mij natuurlijk ook mailen.

zeventien reacties

eisema

van dat meer gewicht dan je prettig vindt ben ik het mee eens, maar om dan naar een workshop te gaan van Patty Harpenau.

Trouwens is wel beter dan een workshop van Patty Brard

eisema (E-mail ) (URL) - 09-10-’04 13:52
Mieke

@ Eisema: wat is daar mee mis dan? Ik vond het een hele zinnige workshop die deskundig werd geleid. Patty is al meer dan vijftien jaar coach/trainer en gelicenceerd bij Deepak Chopra (mogelijk ken je die).

Mieke - 09-10-’04 14:00
brigitte

Ik herken het wel dat je vaak uit emotie eet. ik heb ontdekt dat ik erg de neiging heb om te gaan snoepen als ik alleen ben.

brigitte (E-mail ) (URL) - 09-10-’04 19:30
berta

…even laten bezinken…

berta (URL) - 09-10-’04 21:50
Maaike

Dat is ook wel iets voor mij. Heb op de site gekeken en ga het boek kopen denk ik. En misschien later dan nog een workshop. Ik had er al van gehoord van iemand.

Maaike - 10-10-’04 11:12
Downer

Klinkt interessant, ik ben wel zo’n twijfelaar voor de koelkast…

Jammer toch dat ik bij Patty en gewicht gelijk aan iemand anders denk ;-)

Downer (URL) - 10-10-’04 18:06
Mieke

Wat gek dat jullie allemaal zo afgeleid worden door associaties die er in het kader van dit verhaal niet toe doen. Het is echt een nieuw verhaal waar veel mensen wat aan kunnen hebben denk ik. We zullen zien. Ik hou jullie op de hoogte van mijn wel en wee op dit gebied.

Mieke - 10-10-’04 20:22
sab

Patty Harpenau staat bij mij voor schilderijen, niet voor voedsel. Ik heb ook een soort van anti-pathie voor haar. Ik denk dat ze het wel de basis pakt als ik het zo lees, maar het is ook iets wat we allemaal weten en waar ieder dieet mee begint: het realiseren van je eetgewoontes. Maar ja ik was er niet bij dus ik kan er niet over oordelen.

sab (URL) - 10-10-’04 21:21
Mieke

@ Sab: ja klopt Sab, ze schildert ook en haar ‘kursusruimte’ hangt ook vol met prachtig gekleurde doeken.

Mieke - 10-10-’04 22:29
eisema

@mieke

is niks mee, maar waarom Patty Harpenau?

eisema (URL) - 10-10-’04 23:58
Mieke

@ Eisema: Zij heeft deze methode ontwikkeld dus het is het meest logisch om naar de bron te gaan voor de kennis.

Mieke - 11-10-’04 00:01
Patty Harpenau

Wat een geweldige site en dank je wel voor het aanbevelen van het boek. Voor de mensen die een anti-phatie voor mij hebben kan ik alleen maar zeggen dat ik het jammer vind dat ik ze niet persoonlijk ken. Overigens is het heel normaal om mensen aardig of niet aardig te vinden maar over het algemeen is het handig om deze mensen eerst persoonlijk te kennen. Uit een blad krijg je alleen het verhaal hoe de journalist de persoon ziet. Het is een verhaal over iemand maar eerlijk gezegd zegt het vaak helemaal niets. Ik denk ook dat het niet belangrijk is wie het boek heeft geschreven. Het gaat erom dat het boek er is en dat het kennelijk mensen helpt. Ik vind dat een groot cadeau dat ik het heb mogen schrijven. Eerlijk gezegd is het boek het resultaat van iedere gram die ik zelf heb gegeten en afgevallen. De combinatie met de Chopra gedachte maakt het een nieuwe invalshoek. Dank voor de reacties. Lieve groet, Patty Endtz Harpenau

Patty Harpenau (URL) - 11-10-’04 10:33
Mieke

@ Patty: leuk dat je reageert. Het goede van een weblog is juist dat iedereen het zijne of het hare kan zeggen (alleen reacties die ECHT niet kunnen worden door ons verwijderd), ook als iemand weerstand tegen iets heeft. Soms kan die weerstand voortkomen uit een gebrek aan informatie of afgaan op het oordeel van anderen. En wie die schoen past … Overigens bij Avatar heb ik ontdekt dat weerstand en verlangen twee kanten zijn van dezelfde medaille. :-)

Mieke - 11-10-’04 11:21
eisema

@mieke

dat zijn nu de goede antwoorden. thnx!

eisema (URL) - 11-10-’04 23:13
Marja

Ben op dezelfde dag als jij naar de workshop geweest van Patty Harpenau, en wordt steeds enthousiaster. Het duurde bij mij even voor het muntje viel maar het werkt echt!! Was bang dat het een commerciele vertoning zou worden maar het tegendeel is waar. Patty weet de vinger op de zere plek te leggen, en haar hele begeleiding van de workshop vond ik erg liefdevol. Klinkt wat zweverig maar zo heb ik het wel ervaren! Binnenkort ga ik ook een “terugkomavond” bezoeken. Voor mij, vanuit het noorden, een hele reis maar ik heb het er graag voor over.

PS waar zat jij Mieke? ik herken je naam maar heb er even geen gezicht bij.

Marja (E-mail ) - 22-10-’04 16:39
Elke

Ik ben nog bezig in het boek van Patty. Ik vind het een heel goed boek, heel herkenbaar. Alleen de oefeningen vind ik soms wat lastig, omdat je dan heel erg diep naar binnen moet kijken. Maar ik heb besloten eerst het boek helemaal te lezen en daarna nog een keer te lezen en dan de oefeningen te doen. Ik las trouwens dat er een vervolg op het boek van “ken je eigen hoofdmenu” uit is?

Elke (E-mail ) - 19-06-’05 15:37
Mieke

@ Marja: ik zat op de bank naast jou en je dochter (?). Ik moet zeggen dat mij de begeleiding vooral achteraf tegenviel. Patty sprak die middag af met mij een afspraak te maken, misschien weet je dat nog. Toen puntje bij paaltje kwam liet ze door een collega afbellen en voorstellen een afspraak met die collega te maken. Ik ben daar niet op in gegaan omdat er in de interactie met Patty een aantal dingen gebeurden die me triggerden om een vervolgafspraak te maken. Zij meende dingen ‘gezien’ te hebben. Ik denk dat zoiets niet overdraagbaar is.

Mieke - 20-06-’05 22:27


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.