Hart of stress?

14 10 04 - 15:06Ik heb vandaag het ziekenhuis van binnen gezien. Ik was nog niet lang weg bij Mieke en alleen thuis toen ik een hevige pijn in mijn borst en in mijn hoofd kreeg. Die pijn verplaatste zich naar de linkerzijkant onder mijn oksel en later weer terug. Ik kreeg het benauwd en begon te transpireren. Ik dacht gelijk aan mijn hart. Net toen de paniek toe sloeg omdat ik dacht straks lig ik hier zonder dat iemand het weet, ging de telefoon. Mieke gelukkig! Die had weinig tijd nodig om snel bij mij te zijn. Ik was inmiddels op bed gaan liggen. Omdat ik hier nog geen huisarts heb zijn we met een noodgang naar het ziekenhuis gereden. Binnen no-time lag ik aan de monitoren. Er werden dingen op mijn lijf geplakt en daar werden weer draden aan gekoppeld, Er werd een hartfilmpje gemaakt en bloed geprikt. Ik moest een uur zo blijven liggen, wachtend op de uitslag van het bloedonderzoek. Er werd ons verteld dat het ECG geen aanleiding gaf tot zorg waarna Mieke ook weer wat kon onstpannen en foto's ging maken. De hartslag, bloeddruk, ECG en cholesterol waren goed en de diagnose was 'stress' en het advies omdat te vermijden. Voorzover je dat zelf in de hand hebt kun je dat wel voor een groot deel, maar soms wordt stress veroorzaakt door factoren die van buiten komen of door anderen in jouw schoot worden geworpen. Dat heb je niet altijd in de hand. Soms ben je deels overgeleverd aan de grillen van anderen. Gelukkig kwam ik met de schrik vrij. De verpleegster die mij afkoppelde zei: "meneer, er moeten er gewoonlijk meer blijven dan dat er weg gaan hier". Ik telde mijn zegeningen...

zeventien reacties

Anne-Floor

Gelukkig maar!

Anne-Floor (URL) - 14-10-’04 15:29
sab

tjeempie, nou gelukkig kun je dit gewoon lekker zelf neer zetten.

sab (URL) - 14-10-’04 15:59
amanda

ik wist niet eens dat je in het zieken huis was geweest terwijl 80 andere mensen dat wel wisten mog je mij ook wel ff vertelen

amanda - 14-10-’04 16:10
Hans

Ik had het je graag willen vertellen Amanda, want ik begrijp dat jij dat als eerste wilt weten. maar het gebeurde zoals je kunt lezen allemaal heel snel vanmorgen en toen zat jij nog op school. Gelukkig was er niks aan de hand, anders zou jij wel de eerste zijn die het zou horen.

Ik bel je nog even om het uit te leggen.

Hans (E-mail ) (URL) - 14-10-’04 16:25
brigitte

Pff Hans is dat even schrikken. Ik heb ook al erl lang last van pijn op mijn borst maar ik voelde meteen aan dat dat van de stress kwam. Maar plotseling zo heftig, pfff gelukkig heeft dit een happy end.

brigitte (E-mail ) (URL) - 14-10-’04 18:03
Nijntje

Oef en nu wat rustiger aan doen Hans, ga maar op die bank liggen, laat je verwennen!

Nijntje (URL) - 14-10-’04 18:25
ria

oei, zeker schrikken, ik ken het, mijn man had verlammingsverschijnselen, CVA, dus die moest wel blijven :-S

ria (URL) - 14-10-’04 18:27
Downer

Jeetje das inderdaad behoorlijk schrikken, gelukkig een goede afloop. je gaat zo toch even bij dingen stilstaan. Echt even rustiger aan doen hoor, sterkte ermee!

Downer (URL) - 14-10-’04 22:49
Puur Kaat

Een echte wake up call. Gelukkig is het niets ernstigs en kun je er iets aan doen.

Puur Kaat (URL) - 15-10-’04 09:02
Ingrid

Jeetje, rustig aan doen hoor !

Ingrid (URL) - 15-10-’04 10:19
Hans

Dank jullie voor al je medeleven. Er is verder niets aan de hand hoor ik voel me verder gezond en heb (nog) niet het idee dat ik een kasplantje van mezelf moet maken;-)

Hans (E-mail ) (URL) - 15-10-’04 10:27
Davis

Hé Ghans ff Tjillen jongen. Als je het druk hebt hoef je je niet druk te maken.

Take it easy. CU;)

Davis - 15-10-’04 10:31
berta

Sterkte en doe ‘t kalm ‘an…

(Is mij dit voorjaar ook overkomen)

berta (URL) - 15-10-’04 12:24
Kaat

Doe rustig aan hoor en neem lekker wat tijd voor jezelf.

Kaat (URL) - 15-10-’04 15:32
V@nM@n

Mmm, klinkt niet best….Heb zelf ook best wel last van een beetje veel stress. toch maar ff oppassen dus. Beterschap en rustig aan Hans.

V@nM@n (URL) - 15-10-’04 22:41
IngKey

Ik zou deze waarschuwing maar heel erg ter HARTE nemen! Het kan wel je eerste en enige waarschuwing zijn……

IngKey (URL) - 16-10-’04 16:56
LadyBass

Schrikken, hoop dat inmiddels alles goed is en dat je de stress hebt kunnen reduceren. Pfew. Eng hoor.

LadyBass (URL) - 17-10-’04 23:58


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.