Nederland het viest

17 10 04 - 09:05Iedereen heeft het wel gehoord natuurlijk: Nederland is het vieste land ter wereld en met name werd op het nieuws de mijnstreek in Limburg genoemd. Op het Noorderlog kun je meer informatie vinden over de vervuiling. Ook het vergrootte kaartje dat je hierboven ziet kun je daar zien (en hier om beter te kunnen kijken waar het nou het ergste is. Het gekke is dat we als Nederland wel voldoen aan de Europese normen voor de uitstoot van stikstof. Je vraagt je toch wel af of die normen dan wel kloppen.

acht reacties

V@nM@n

haha, dat komt van al die Kartbanen in Nederland en Belgie.

V@nM@n (URL) - 17-10-’04 09:19
Vampire

Inmiddels is alles een beetje weer in proporties. Het gaat bij deze foto maar om 1 luchtvervuilende stof (ik dacht stikstof of zo). De rest is helemaal niet eens gemeten. Beetje een slechte conclusie dus.

Vampire (E-mail ) (URL) - 17-10-’04 12:08
Mieke

@ Vampire: Het gaat inderdaad om stikstof maar dat is toch niet iets dat je zou moeten verwaarlozen! En heel gek dat we nog binnen de Europese richtlijnen zitten toch? Of vind jij dat niet zorgwekkend?

Mieke - 17-10-’04 12:44
Simone

Maar wordt er nu ook werkelijk iets gedaan om deze vervuiling terug te dringen?

Welke grote belangen staan er zoal in de weg?

Simone - 17-10-’04 14:12
Vampire

Tuurlijk is het zorgwekkend. Maar we zijn niet het vieste land ter wereld. Als je alle giftige stoffen bij elkaar neemt en dan een uitslag laat zien, dan pas kun je zeggen wie het viest is. Vanaf nu zal ik de auto vaker laten staan. Misschien helpt het (angel)

Vampire (E-mail ) (URL) - 17-10-’04 14:59
jan

ik heb deze week door napels gezworven en elke avond had ik het gevoel alsof ik een pakje sigaretten had gerookt. en dan woon/werk ik ook nog eens in het sterkst vervuilde deel van Nederland, namelijk oost Brabant. En ik niet eens een auto! ‘t Leven is onrechtvaardig.

jan (URL) - 17-10-’04 16:39
Puur Kaat

Gelukkig doet de Brabantse lucht nog altijd fris aan.

Puur Kaat (URL) - 17-10-’04 19:55
Jan

Goed dat je dit via Jouw weblog nog eens extra onder de aandacht brengt, het is erg verontrustend met de luchtvervuiling, kijk maar eens bij wolkenloze lucht in de avond naar de sterren, je ziet er steeds minder zelfs door de verrekijker.

Jan (E-mail ) - 17-10-’04 21:11


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.