Avatar

19 10 04 - 13:36Medio december ga ik lekker weer Avatarcursus geven. Degene die me al eerder verteld had van plan te zijn zich als cursist in te schrijven, liet mij gisteren weten dat zijn deelname nu definitief is.

Vaste lezers van deze weblog hebben het woord Avatar al eerder langs zien komen maar voor hen die het nog niet weten hier even een (hele) korte uitleg wat het is. Avatar is een ervaringsgerichte negendaagse cursus met je eigen leven als uitgangspunt. Je leert er je twijfels en beperkingen hanteren en op een andere manier omgaan met datgene dat je tegenkomt in je leven. Wat de Avatarcursus van veel andere cursussen onderscheidt is dat je vooral oefent met de technieken die je worden aangedragen. Het gaat er niet om het 'er over te praten of het te begrijpen' maar om 'het te doen en het te ervaren'. Dat is voor de moderne mens die gewend is alles te beredeneren en verklaren niet eenvoudig maar als je eenmaal hebt ervaren wat de Avatartechnieken je te bieden hebben, dan omarm je ze als nuttige instrumenten in je leven. Het is een individuele cursus en je doet je oefeningen zelf, met een medecursist of een master. E�©n van de leuke dingen is dat je ook veel kunt leren van je medecursisten die vaak uit allerlei landen afkomstig zijn.

Ook het geven de de cursus is een leerzame ervaring en, hoewel arbeidsintensief, heel erg leuk en inspirerend. Daarbij komt nog dat niet alleen Hans maar ook een paar vrienden van mij als master aan de cursus van december zullen deelnemen.

Wil je meer informatie kun je hier kijken of mij een mailtje sturen.

zeventien reacties

Carrie zelf

Goh, hoe moet ik dat zien? kun je het ergens mee vergelijken?

Carrie zelf (URL) - 19-10-’04 19:06
Mieke

@ Carrie: ik zou het niet weten waar je het mee zou moeten vergelijken. Daarvoor moet je het andere dan ook kunnen overzien. Ik heb nooit iets vergelijkbaars gedaan.

Mieke - 19-10-’04 20:27
jan

Tjeetje, ik heb al bijna een cursus nodig om het te begrijpen. Hou ons op de hoogte, ‘t klinkt in ieder geval spannend.

jan (URL) - 19-10-’04 20:35
Mieke

@ Jan: Echt waar? ‘t Is niet zo moeilijk hoor. Iedereen kan het. ;-)

Mieke - 19-10-’04 20:45
mariekefotografeert

He, wat leuk. Ik heb hier nog nooit van gehoord, maar zoals ik het lees spreekt het me wel aan. Bezig zijn met en aan jezelf met technieken van deze tijd. mag ik het zo omschrijven? Ga zeker kijken op de site van Avatar en misschien er wel iets over lezen.

mariekefotografeert (URL) - 19-10-’04 21:04
GeeSpot

De simpelheid is het moeilijkst te accepteren… zo was het toch? ;o)

Zoals het er nu naar uitziet ben ik waarschijnlijk ook van de partij!

GeeSpot (URL) - 20-10-’04 10:30
Mieke

@ Geespot: Ja idd, dat het zo eenvoudig is eigenlijk en dat niemand je het ooit eerder verteld heeft, dan had je een stuk minder narigheid ervaren in je leven.

Leuk dat je er waarschijnlijk ook bent!

Mieke - 20-10-’04 11:09
Simone

Avatar boeit mij ook.

Mieke, wat is voor jou de belangrijkste verandering in je leven geweest na het volgen van deze cursus?

Simone - 20-10-’04 11:18
Mieke

@ Simone: het belangrijkste vond ik dat ik beter kon zien wat bij mij hoort en wat bij anderen en mijn eigen verantwoordelijkheid kan nemen voor mijn eigen dingen.

Mieke - 20-10-’04 11:44
GeeSpot

Wanneer is die foto in Egmond gemaakt? Misschien hebben we elkaar toch al eens onbewust ontmoet. ;)

GeeSpot (URL) - 20-10-’04 16:48
Mieke

@ Geespot: in mei van dit jaar aan het eind van de kursus.

Mieke - 20-10-’04 18:00
Hans

@Geespot Ik was er in augustus 10 dagen

Hans (E-mail ) (URL) - 20-10-’04 18:40
Simone

Dank je wel en zou je het nog kunnen verduidelijken, eventueel met een voorbeeld, want anders blijft het toch wat abstract voor me. Alvast dank voor je extra moeite!:-)

Simone - 20-10-’04 19:28
Mieke

@ Simone: nou bijvoorbeeld als mijn ex iets deed of zei ten opzichte van de kinderen dan voelde ik me daar verantwoordelijk voor. Maar dat was niet mijn verantwoordelijkheid maar de zijne. Toch heb ik dat lang als mijn verantwoordelijkheid gevoeld. En dat leverde dan weer allerlei knopen op en gevoelens van frustratie, onmacht etc. Op die manier nam ik hem in feite ook niet serieus.

Mieke - 20-10-’04 19:34
Simone

Oke, het is nu duidelijker voor me geworden en herkenbaar, thanks again!

Simone - 20-10-’04 21:31
Cerito

Pfffffff…..god o god

Cerito - 22-10-’04 16:39
Hans

Dat was vast een religieus iemand;-)

Hans (E-mail ) (URL) - 23-10-’04 12:04


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.