Waarin een grootgrutter klein kan zijn

22 10 04 - 00:38"Hoeveel poppen wilt u?", vroeg het meisje aan de kassa bij AH. Ik snapte er niks van maar ze wees op het bord: gratis Alladinpoppen vanaf 25 euro aan boodschappen. "Ja", zei ze, "ik moet dat van te voren vragen want ik mag u per bon maar 1 pop geven dus als u voor 50 euro boodschappen hebt dan krijgt u 1 pop en heeft u twee bonnen van 25 euro dan krijgt u er twee". Ze had even met een professioneel oog naar mijn boodschappen gekeken en ingeschat dat ik ruim over 1 pop zou kunnen komen. Ik zei: "doe maar zoveel mogelijk poppen". Kennelijk had ze me niet goed begrepen want ik kreeg 1 bon van 86 euro zoveel en dus 1 pop. Zo'n pop moet je dan halen bij die extra balie van de sigaretten en de scheermesjes. Ik ben zelf geen liefhebber van poppenkastpoppen maar dacht er wel een kind mee blij te kunnen maken. Dus ik zei tegen de mevrouw achter die balie dat ik het maar vreemd vond en legde uit dat het meisje achter de kassa mij kennelijk niet goed had begrepen. Ik ben daar vaste klant dus ze zei dat ze het wel zo kon regelen dat ik twee poppen zou krijgen voor 1 bon. Nou, dat moest dan maar. Met twee poppen toog ik dus huiswaarts. Maar ik blijf het wonderlijk vinden dat AH dus nu heeft geregeld dat we op de boodschappenband onze boodschappen moeten gaan verdelen in porties van 25 euro ivm de hoeveelheid te behalen poppen. Daar zullen de wachtenden achter je blij mee zijn! Of zou het een werkgelegenheidsproject zijn voor meer mensen achter de kassa?

29 reacties

Hans

Het zijn leuke poppetjes en ze voerden gelijk een hele show op buiten;-)

Hans (E-mail ) (URL) - 22-10-’04 09:49
Irene

Nu wil iedereen opeens zoveel mogelijk hebben van iets waar ze zo-even nog niets van wisten. Dat ontgaat me.

Irene (URL) - 22-10-’04 09:56
Nijntje

Bij ons zo geen actie, Lotte en Janne zouden er wel wild van worden, maar ja, geen AH in België, toch niet waar ik woon!

Nijntje (URL) - 22-10-’04 10:00
Mieke

@ Nijntje: ik wil er met alle plezier een paar voor Lotte en Janne sparen hoor. Nu ik eenmaal weet hoe het moet… Ik kan ze altijd opsturen naar de dametjes.

@ Irene: het gaat niet om de hoeveelheid zozeer. Ik heb helemaal zelf geen interesse voor die poppen maar het is toch gek dat je zo ingewikkeld moet doen om te krijgen wat je aangeboden wordt. Zelf doe ik aan al dat soort gratis akties mee voor de kinderen die ik ken en die meestal erg blij zijn met het onverwachte extra dat ze dan van mij krijgen (zoals de kinderen van Nijntje).

Mieke - 22-10-’04 10:13
Hans

Houden zo Nijntje! GB en DelaHaize hebben zo ook hun charmes en bovendien soms ook leuke acties..

Hans (URL) - 22-10-’04 10:13
Dion

I got three puppets :-)

Dion - 22-10-’04 10:48
Ruud

Hoi,

even afwijkend: ik las op vitamine-t.nl dat je misschien ook naar Jamie Cullum wilde in Brussel: nu heb ik 2 kaartjes gehaald maar kan die dag echt niet… misschien interesse? Ruud.jobse@zeelandnet.nl

Ruud (E-mail ) - 22-10-’04 11:14
Mieke

@ Ruud: wat goed dat je even contact opneemt. Moet wel ff kijken want op 27 november staat er al wat in de agenda. Je hoort snel van mij!

Mieke - 22-10-’04 11:18
Vampire

Ik hou eigenlijk helemaal niet van dit soort acties en de reclame vind ik helemaal al prutje… maar jah, de kids zullen het leuk vinden, dus ga ik maar voor zo’n pop.

Vampire (E-mail ) (URL) - 22-10-’04 17:12
brigitte

Belachelijk dat gedoe met die bonnen. Ik vind het ook al,tijd oneerlijk als je drie maal per week voor 20 euro wat koop je helemaal niks krijgt. Mijn super op de hoek doet dat een stuk eerlijker. Gewoon zegeltjes op een kaartje. Maar mijn kids zijn er weg van natuurlijk maar ik vertik het om met die belachelijke vertoning mee te doen. € 86,= zou drie poppen zijn in mijn ogen.

brigitte (E-mail ) (URL) - 22-10-’04 17:25
Nijntje

Dat zouden ze vast fantastisch vinden Mieke, maar misschien zien we elkaar nog een keer voor het zover is, wie weet!?

Nijntje (URL) - 22-10-’04 18:29
Carrie zelf

Ik heb er ook één! en ook meteen een logje eraan gewijd …

Carrie zelf (URL) - 22-10-’04 19:28
Arjan

Morgen zal ik de boodschappen wel ff verdelen in €25,- gedeeltes misschien kan ik dan ‘s middags al een poppenkast timmeren.

Arjan (URL) - 22-10-’04 20:53
Mieke

@ Nijntje: vandaag dacht ik er gelukkig aan om meer bonnen te vragen bij de kassa dus kan ik nu twee poppen halen maandag. Lotte en Janne mogen er allebei eentje uitzoeken die ze mooi vinden op de AH-site dan ga ik die proberen te krijgen en stuur ik die op aan jouw meiden.

Ik ben benieuwd welke ze kiezen…

Mieke - 23-10-’04 14:36
IngKey

1 pop per bon van 25 euro……zucht!

IngKey (URL) - 23-10-’04 15:09
berta

Onze oudste zonen, 14 en 16 jaar, zijn vakkenvuller bij AH, en zijn helemaal weg van de commercial, die je vind op http://www.ah.nl,, commercial van de week!!!

Pee-es: We hebben geen pop…(ik heb de bonnetjes weggegooid???)

berta (URL) - 23-10-’04 23:44
Hans

Deze bedoel je Berta?

Ja die is leuk!

Hans (E-mail ) (URL) - 24-10-’04 11:30
Nijntje

Wat geweldig Mieke, ze willen graag zo’n pop van Aladin en eentje van Jasmine. Alvast bedankt, de meiden zitten al vol ongeduld te wachten…

Nijntje (URL) - 24-10-’04 22:36
Mieke

@ Nijntje: ik ga morgen op pad voor een Aladin en een Jasmine. Ik hoop dat ik ze kan krijgen voor de meiden. Zodra ik ze heb hoor je dat.

Mieke - 24-10-’04 23:28
Mieke

@ Ruud: we kunnen helaas je kaartjes voor Jamie Cullum niet overnemen. Maar misschien duikt er nog iemand anders op die belangstelling heeft. Dan kunnen ze je altijd mailen.

Mieke - 24-10-’04 23:41
Mieke

@ Nijntje: mission completed. Er staan hier bij Hans op de TV-antenne een Aladdin en een Jasmine te glanzen voor jouw meiden. Zullen we ze meenemen naar de Klokhuisdag of moeten we ze opsturen?

Mieke (URL) - 25-10-’04 18:49
Nijntje

De kans zit er dik in dat we naar Klokhuisdag komen deze keer, dus nog even wachten… Alvast bedankt hoor Mieke!

Nijntje (URL) - 25-10-’04 19:25
Mieke

Ik was net bij AH om onze laatste twee kaarten in te wisselen. Je gelooft je ogen niet! Een rij van wel twintig mensen toen ik aan kwam en toen ik aan de beurt was stonden er nog dertig mensen achter mij. Want… de laatste lading Aladdinpoppen was aangekondigd voor vier uur vanmiddag. Er stond een bord bij de ingang van de winkel: “AH stopt met ingang van 30 oktober met de Aladdinpoppenactie.” En ik was niet de enige die het idee had nog snel even de bonnen die in mijn zak zaten in te wisselen.

Maar goed, het is een leuke actie (zij het dan slecht georganiseerd) en de kinderen van Nijntje en Brigitte zullen blij zijn met de door ons gespaarde poppen.

Mieke - 29-10-’04 17:13
brigitte

Ja dat zullen ze zeer zeker; bedankt Mieke (en Hans). Ik had zelf ook nog een paar kaarten en dus ging ik op advies van jou ook nog even snel heen. Ik heb echter een klein filiaal gekozen waar gelukkig geen lange rij stond. En de twee die ik nog miste hadden ze ook nog eens :-). Nu heb ik mijn serie dus compleet. Helaas waren de houders en de kartonnen kast zelf allang uitverkocht. Maar dat laten we Koen dan gewoon in elkaar knutselen.

brigitte (E-mail ) (URL) - 29-10-’04 17:22
Mieke

@ Brigitte: Die lagen er net nog genoeg in Driebergen dus als je wilt kan ik dat nog wel even kopen hoor!

Mieke - 29-10-’04 17:33
KITTY

wat een aktie, ben echt aan het sparen geweest voor die poppen, maar nou kan ik de aap en papagaai nergens meer krijgen, worden ook niet meer geleverd. Ik vindt het jammer dat er een hoop mensen zijn die zo veel mogelijk poppen willen hebben, en dat ook voor elkaar krijgen, maar iemand die de serie compleet wil hebben voor de kids lukt het niet. jammer jammer jammer. Weet iemand in Noord Holland waar ze die 2 nog hebben. thks

KITTY (E-mail ) - 29-10-’04 22:17
Albert Roetman

Ik ben op zoek naar de AH Disney popenkastpop ‘Geest’ (Genie)

Is er iemand die Genie over heeft of hem kan missen?

Albert Roetman (E-mail ) (URL) - 30-10-’04 17:12
Mieke

Er lijkt wel behoefte te zijn aan een AH Aladdinpoppen ruilbeurs. Nou, meld je aan op deze weblog als je iets aan te bieden of te vragen hebt!

Mieke - 30-10-’04 17:25
Mieke

Ik las net op een bord bij AH dat de poppen worden bijgemaakt en begin 2005 weer beschikbaar zullen zijn. Bewaar je bonnen dus goed. Je kunt ze blijkbaar tegen die tijd weer inwisselen.

Mieke - 02-11-’04 18:23


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.