Overbelast?

27 10 04 - 00:00

Hans' recente avontuur bij de eerste hulp herinnerde mij er aan dat ik weer toe ben aan mijn "regular checkup" bij de cardioloog.

Voor zo'n onderzoek bij een specialist heb je een verwijsbrief nodig van de huisarts dus daar ging ik vorige week maandag naar toe. Klachten heb ik op zich niet al heb ik wel de laatste maanden voor het eerst in mijn leven last van dikke enkels (vocht dus). Afijn ik kreeg de verwijsbrief en de opmerking erbij dat ik me niet moest laten afschepen met een afspraak op lange termijn. Mocht het te lang duren moest ik even bellen en zou de dokter zelf even contact opnemen met de cardioloog. Ik belde meteen maandag naar de cardioloog en heb een afspraak eind november. Maar is dat nu een lange termijn of niet?

Dinsdag belde ik naar de huisartsenpraktijk om daarover even te overleggen, woensdag ook, evenals donderdag en vrijdag. Maandag belde ik weer en vertelde dat het nu een week geleden was en dat ik nu wilde weten waar ik aan toe was. Ik zou ECHT die zelfde middag worden terug gebeld, zo werd mij verzekerd. Dinsdagochtend belde ik weer en ... "de dokter is vandaag vrij". "Woensdag gaat hij u terugbellen", zei de assistente en vertelde er bij dat ze het allemaal erg vervelend vond..

Natuurlijk is het druk, natuurlijk hebben ze geen tijd, natuurlijk moet ik altijd even een ogenblikje wachten aan de telefoon maar het gaat ook om mijn belang en mijn gezondheid. In ieder geval kan ik altijd nog, als ik tegen die tijd nog niks gehoord heb, op 1 november naar de C1000 bij ons aan de Hoofdstraat om daar mijn cholesterol te laten testen in het kader van de Nationale Cholesteroltest.


Update

Hij heeft gebeld, vanmiddag om 17.00 uur. Het is laat maar ik geef toe, het is nog woensdag en alles loopt weer zoals het moet.

elf reacties

sab

uit ervaring weet ik dat eind november voor een controle-afspraak en daarmee bedoel ik de termijn van ca. 5 weken op redelijke termijn is. maar het is wel erg dat met 5 weken men het in de ziekenhuizen tegenwoordig over reguliere wachttijd heeft voor een afspraak.

sab (URL) - 27-10-’04 06:11
Nijntje

Wat vervelend zeg, hier lukt het toch wel wat makkelijker om de huisarts vast te krijgen, wij kunnen zelfs over de middag bellen als dat mocht nodig zijn… (voordeel is natuurlijk dat het de broer is van de buurvrouw en als ik hem niet te pakken krijg, lukt het haar natuurlijk altijd…)

Nijntje (URL) - 27-10-’04 07:53
brigitte

Ik heb een vrouwelijke huisarts en zij werkt part-time. Daar kan ik me heus wel wat bij voorstellen maar handig is het niet voor patiënten. Het is tegenwoordig heel gebruikelijk voor o.a. huisartsen om minder te willen werken. Ik denk dat wij als patiënten eraan zullen moeten wennen dat je ook nog wel eens met een vervanger te maken hebt. Als de medische gegevens compleet zijn zou dat ook niet uitmaken, maar ik geef toch de voorkeur aan mijn eigen arts die mijn privé situatie nu eenmaal het beste kent. Bovendien heb je geen zin om bepaalde zaken steeds weer opnieuw te moeten vertellen. Dus voor een pijnlijke knie mag iedereen er van mij wel naar kijken maar voor de meer psychische klachten wacht ik op mijn eigen arts, soms wel een week idd. Ik denk dat mensen daar ook onderscheid in moeten leren maken.

brigitte (E-mail ) (URL) - 27-10-’04 10:35
brigitte

Oh ja, eind november is in mijn ogen idd ook niet echt lange termijn met de huidige wachtlijsten. Als ik naar mijn gyneacologe wil, kan ik het binnen drie maanden wel schudden.

brigitte (E-mail ) (URL) - 27-10-’04 10:37
IngKey

Bij mijn huisarts heb ik er niet zo’n last van, maar verder…..ik zeg maar even niks.

IngKey (URL) - 27-10-’04 14:59
IngKey

OT: hebben jullie mijn Lucebert-gedicht nog bekeken op mijn weblog?

IngKey (URL) - 27-10-’04 15:05
IngKey

OT: ik heb al een berichtje over mijn DiDi-aandeel op jullie weblog gezet. Gisteren, bij het DiDi-logje. Maar ik had al zo’n idee dat’ie niet helemaal goed door was gekomen. :-)

IngKey (URL) - 27-10-’04 15:11
GeeSpot

Het wordt steeds leuker & beter in NL… maar niet heus :s

GeeSpot (URL) - 27-10-’04 17:53
Mieke

@ Geespot: Het wordt veel slechter in NL. Later nog een logje van mij over marktwerking in de zorg. NEE dus.

Mieke - 27-10-’04 20:41
V@nM@n

Nog even, dan kunnen we bij de super ook de medicijnen kopen en zitten er doctoren op ons te wachten voor het stellen van een diagnose. Bij een pakje boter dan….

V@nM@n (URL) - 27-10-’04 22:12
feyecas

zelfs als je belt omdat je moeder niet lekker gaat (terminaal kanker) hebben ze g@#$%^domme het lef om te zeggen dat de dokter morgenochtend wel even langs komt. Na een vloekpartij tegen de ass. belt janlul dan even zelf. En zelfs dan moet je m zowat door de telefoon trekken. Ietwat geschrokken komt hij dan toch direkt langs. Lang leven het nederlandse gezondheids-beleid.

feyecas - 28-10-’04 01:36


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.