Visitekaartje Amerikanen

03 11 04 - 21:04De Amerikanen hebben hun visitekaartje afgegeven. Zij hebben massaal gekozen voor hun corrupte oorlogszuchtige president. Het lugubere kijkje in de keuken afgegeven door Michael Moore in zijn film Fahrenheit 9/11, waarin onomstotelijk kwam vast te staan hoe weinig integer Bush en consorten zijn, heeft blijkbaar geen invloed gehad. Amerikanen zijn kennelijk masochisten gefascineerd door leugenachtige leiders door wie ze bedrogen willen worden. Wederom een zwarte dag voor Amerika en voor wat zij noemen ROW: the Rest Of the World.

:-(

achttien reacties

sab

Ik heb grote waardering voor Kerry in deze ondanks dat ik jammer vind dat ie zich er bij neer heeft gelegd. Kiezen voor het volk, om ze niet weer in onzekerheid laten zitten. Helaas zal dhr. Bush het niet zo ervaren. Op dagen als dit kriebelt het bij mij dat ik daar niet mag stemmen. Wel frappant dat ik in Amerika wel zou weten waar op te stemmen en in mijn eigen land ik er geen bal van snap.

sab (URL) - 03-11-’04 21:21
marina

Uitzending van Fahrenheit 9/11 op de avond voor de verkiezingen op de Amerikaanse tv werd verboden. Ja stel je voor dat kiezers erdoor beinvloed zouden raken.

Lang leve de vrije pers!

marina (URL) - 03-11-’04 21:34
Mieke

en de vrijheid van meningsuiting!

Mieke (URL) - 03-11-’04 21:40
brigitte

Hadden die psychologen dus toch gelijk :-)

brigitte (E-mail ) (URL) - 03-11-’04 21:51
Mieke

Wat bedoel je Brigitte?

Mieke (URL) - 03-11-’04 23:32
Chantal

Laatst documentaire gezien over Fox News (grootste nieuwszender van de USA). Dat is dus 1 groot republikeins media imperium. Jak!

Chantal (E-mail ) (URL) - 04-11-’04 06:08
brigitte

Ik bedoel dat ik op onze weblog laatst een stukje heb geplaatst over een artikel in Psycholgie Magazine waarin psychologen voorspelden dat Bush zou winnen.

brigitte (E-mail ) (URL) - 04-11-’04 07:46
Irene

Ik heb nu vooral medelijden met die andere (bijna) helft van de Amerikanen die niet op Bush hebben gestemd maar nu weer vier jaar met hem opgescheept zitten, en er bovendien door de rest van de wereld op aangekeken worden. “Amerikanen zijn kennelijk masochisten gefascineerd …etcetc”. The ROW kan tenminste nog lekker kankeren op De Amerikanen. Dat kunnen zij niet.

Irene (URL) - 04-11-’04 08:26
Hans

Je hebt wel een beetje gelijk Irene, afgezien daarvan wordt er democratisch gekozen en het is toch weer Bush geworden, ‘De Amerikanen’ hebben gekozen. zoals ook wij onze regering hebben gekozen. Ik zie het niet gebeuren dat wij, gezien de ontwikkelingen hier, weer Balkenende zouden kiezen. Wat dat betreft heeft het merendeel van de Amerikanen geen kritisch vermogen. Dat is nu wel duidelijk gebleken. En ik vind het in het geval van een verkiezing wel op zijn plaats om het zonder onderscheid over ‘De Amerikanen’ te hebben.

Hoe was het ook weer? Een land krijgt de leider die het verdient! Het is wel jammer dat ze niets beters verdienen, want ik gun het De Amerikanen wel!

Hans (URL) - 04-11-’04 08:54
ferrie

from a U.S. voter to our friends in Europe:

I’M SORRY!!! We tried so hard to get rid of Bush, for the good of our country and the whole world, but his henchmen are crafty and deceptive, and so many U.S. voters are not intelligent enough to figure out the truth…

I hope the next four years will pass quickly and without catastrophe!

staat op: http://www.notitieblogje.nl/?p=207#comme..

ferrie (URL) - 04-11-’04 09:16
Kaat

Zo massaal hebben ze toch niet voor Bush gekozen. Het was een nek aan nekrace…

Kaat (URL) - 04-11-’04 09:42
IngKey

@Hans: Dan verdienen wij blijkbaar BalkenEllende??

IngKey (URL) - 04-11-’04 09:44
Hans

@ Ferrie De truth is in Amerika moeilijk te achterhalen. Kranten en nieuwsmedia zijn oppervlakkig en eenzijdig en veel informatie wordt domweg achterwege gelaten of vervormd. Een afwijkende mening wordt daar ook al niet erg gewaardeerd. Als je zonder problemen bij je community (church) wilt horen kun je beter heel gematigd zijn. Alleen als je de sterke drang hebt om uit te vinden wat klopt en niet klopt wat wel en niet integer is, kom je met gelijkgestemde vrienden daar wel verder in. Wat me zorgen maakt is dat corruptie en leugenachtigheid inmiddels daar tot een norm is verworden, waar je je niet al te druk om moet maken. Tenminste zolang er maar geen sex in het spel is zoals bij Clinton destijds.. Jammer voor alle goedbedoelende individuen zoals de door jou aangehaalde schrijver.

Hans (E-mail ) (URL) - 04-11-’04 09:56
Mieke

@ IngKey: ja wij moeten als volk ook de hand eens goed in eigen boezem steken met onze eigen BalkenEllende. Maar daar is ook alle aanleiding voor. We hebben toch niet voor niks met zijn allen op het museumplein gestaan?

Mieke - 04-11-’04 10:06
Hans

@ IngKey Ja wij verdienen inderdaad BalkenEllende, want we konden kiezen en hebben de verkeerde gekozen. Gelukkig kunnen we het er bij een herkansing beter van af brengen als we dat met zijn allen willen. Toen we met z’n allen BalkenEllende kozen wisten we natuurlijk nog niet hoe slecht het zou worden en dat weten we bij een andere keuze ook niet precies. Ik zie de Nederlanders er niet voor aan om bij een nieuwe verkiezing zoals de Amerikanen gedaan hebben wederom voor de ‘verkeerde’ te kiezen.

Hans (E-mail ) (URL) - 04-11-’04 10:11
Puur Kaat

Het was een close call. Desondanks erg klote.

Puur Kaat (URL) - 04-11-’04 12:22
GeeSpot

Heel erg jammer dat de onderstroom/tegenbeweging nog niet krachtig genoeg bleek, maar toch is dat waar ik mijn hoop uit blijf putten.

GeeSpot (URL) - 04-11-’04 13:04
Pix

:’-D Dat stukje van die ferrie “to our friends in europe” :’-D

Ongelooflijk dat zo’n Bush gewoon weer gekozen wordt! Weten die Amerikanen soms niet hoeveel dagen er in een jaar zitten? Of erger…hoeveel dagen er in 4 jaar zitten?!! :-.

Pix (E-mail ) (URL) - 05-11-’04 11:36


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.