Oesters van Nam Kee

06 11 04 - 12:00Van de week heb ik dan eindelijk Oesters van Nam Kee op DVD gezien, de Nederlandse speelfilm met Egbert-Jan Weeber en Katja Schuurman. Het verhaal naar de roman van Kees van Beijnum gaat over de 18-jarige Berry die een dubbelleven leidt. Hij komt uit een keurig gezin, woont in een keurige villa maar met zijn enigszins criminele vrienden doet hij dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. Op een dag komt hij nachtclubdanseres Thera tegen op straat als hij daar duivelshoorntjes staat te verkopen en hij is op slag verliefd. Ze beginnen een hartstochtelijke obsessieve liefdesrelatie die voortduurt totdat zij van de ene op de andere dag uit Berry's leven verdwijnt. We ontmoeten Berry als hij in het vakantiehuis van zijn ouders omsingeld wordt door de Franse politie die hem wil arresteren. Langzaam wordt duidelijk welke dramatische gebeurtenissen elkaar opvolgden.

Ik vond het een beetje een dun verhaal dat uiteindelijk toch niet echt boeit. De acteerprestaties waren niet slecht en je valt er ook niet echt bij in slaap maar dat is dan ook alles. Veel bloot van Katja zal waarschijnlijk voor sommige mensen wat goed maken maar dat is toch voor mij niet genoeg om de film te redden. Ik heb er geen spijt van dat ik op de DVD heb gewacht want een avond in de bioscoop zou echt te veel eer zijn geweest voor deze film, maar om zo thuis een keertje te kijken is hij best OK.

DVD kopen?
Oesters van Nam Kee<br  />Egbert Jan Weeber
Oesters van Nam Kee
Egbert Jan Weeber

tien reacties

Maartje

Ik vond het wel een aardig film. Het is trouwens al eventjes terug dat ik hem zag en het was wel in de bioscoop. ;-)

Maartje - 06-11-’04 14:38
Vampire

Dit soort films zijn geweldig voor een regenachtige zondagmiddag… voor de rest.. trashen die hap :-)

Vampire (E-mail ) (URL) - 06-11-’04 14:50
V@nM@n

Nu weet ik nog niet of ik de film moet zien of niet….

V@nM@n (URL) - 06-11-’04 16:49
de P.

Ook toevallig. Ik schrijf vandaag over mossels…

de P. (URL) - 06-11-’04 18:59
Arjan

Slechts zelden bekijk ik een film dus als ik er al één kijk wil ik wel een hele mooie bekijken.

Het lijkt mij dat ik “De oesters..” op de plank kan laten liggen?

Arjan (URL) - 06-11-’04 21:14
Carrie zelf

aargh ik vond Katja zoooooooooo slecht spelen ! Ze zei haar teksten alleen maar op, alsof ze het voorlas. En dan nog niet eens goed voorlas. Volgens mij had ze geen idee wat ze zei. Nee, voor mij is ze echt niet Thera. Egbert is wel een beetje Berry, maar verder vond ik t echt heel slecht.

Carrie zelf (URL) - 07-11-’04 00:58
GeeSpot

De film heb ik bewust nog steeds niet gezien, maar het boek heb ik met veel plezier gelezen.

GeeSpot (URL) - 07-11-’04 13:48
IngKey

Ik vond hem ook wat tegenvallen.

IngKey (URL) - 07-11-’04 14:09
Jaguaromac

owww, Eggie is zooooo mooi :-) de film maakt verder weinig uit dan…

Jaguaromac (E-mail ) (URL) - 07-11-’04 19:29
hans

vond het een redelijke film, met een heeel erg mooi begin…de liefde die in het begin de hele wereld lijkt te stoppen is zooo heerlijk…lekker met zn 2en voor de tv…heerlijk..

hans (E-mail ) - 14-11-’04 21:49


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.