Actie 7

12 11 04 - 15:17Ik heb ze de laatste week al een aantal keren voorbij zien komen: de buttons van de actie 7. De initiatiefnemers zijn niet zo heel duidelijk op de voorgrond aanwezig maar hebben kunstenaars, politici, presentatoren en journalisten gevraagd vanaf 15 november a.s. de button zichtbaar te dragen. De actie gaat over de waarde van artikel 7 van de Grondwet: de vrijheid van meningsuiting. Met het dragen van deze button keert de drager zich tegen elke vorm van extremisme en geweld, zowel van linker-, rechter- en religieuze zijde. De tekst van het artikel 7 Gw luidt letterlijk:

  1. Niemand heeft voorafgaand verlof nodig om door de drukpers gedachten of gevoelens te openbaren, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.
  2. De wet stelt regels omtrent radio en televisie. Er is geen voorafgaand toezicht op de inhoud van een radio- of televisieuitzending.
  3. Voor het openbaren van gedachten of gevoelens door andere dan in de voorgaande leden genoemde middelen heeft niemand voorafgaand verlof nodig wegens de inhoud daarvan, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet. De wet kan het geven van vertoningen toegankelijk voor personen jonger dan zestien jaar regelen ter bescherming van de goede zeden.
  4. De voorgaande leden zijn niet van toepassing op het maken van handelsreclame.
De buttons worden binnenkort overal in Nederland verspreid maar tot die tijd kun je ze zelf maken. Klik daarvoor op zelf doen op de site.

zes reacties

Marja

Dat vind ik een goede actie. Ik ga meteen zo’n button maken.

Marja - 12-11-’04 15:51
Kaat

Goed initiatief!

Kaat (URL) - 12-11-’04 16:41
GeeSpot

Ik zag ‘m ook al voorbijschuiven. Lang leve de onderstroom! :o)

GeeSpot (URL) - 12-11-’04 19:59
Arjan

Natuurlijk is die vrijheid van meningsuiting fantastisch en moeten we er veel voor doen om die te behouden maar om nu met een button op m’n kleding te gaan lopen gaat mij persoonlijk net iets te ver.

Arjan (URL) - 12-11-’04 22:10
V@nM@n

ot als mijn site weer loopt kijk ik verder….

ben blij dat ik zelf nog wat kan, als het een beetje meezit ben ik morgen van alle problemen af.

V@nM@n (URL) - 12-11-’04 22:29
Eljo Blogtâ?¢

Tja het mes snijd natuurlijk aan twee kanten he

Eljo Blogtâ?¢ (E-mail ) (URL) - 12-11-’04 23:12


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.