Onze korrespondenten in "De Wereld"

13 11 04 - 11:21"Lieverd, ik heb een geweldig idee, zeg maar ja."

"Echt niet, ik ken jou."

"Nou, dan weet je toch dat je gewoon ja kunt zeggen!"

"Ik zeg niks."

"Dan ga ik alleen."

"Hoe bedoel je, dan ga ik alleen. Waar ga je heen dan?"

"Naar de wereld."


Zo begint de openingstekst op de website van mijn vrienden Karin en Peter die op 31 mei 2002 uit Nederland vertrokken voor hun wereldreis op de fiets. In de zomer van 2004 hadden ze Zuid-Afrika bereikt en moesten ze tijdelijk naar Nederland terugkeren om een aantal zakelijke kwesties te regelen. Er was gelukkig tijd om elkaar in die NL-periode te ontmoeten en het was fantastisch om ze weer even IRL terug te zien. Nu hebben ze hun reis weer opgepakt waar ze hem afbraken in Zuid-Afrika. Ze fietsen nu voor War Child en vragen de bezoekers van hun website zich als sponsor aan te melden voor door hen gefietste kilometers of een vast bedrag. Ik doe natuurlijk mee per kilometer omdat ik een grenzeloos vertrouwen heb in mijn vrienden. En alleen al voor het lezen van de website zou je het over hebben want die staat vol met geweldig interessante en onderhoudende verhalen over de landen waar Peter en Karin doorheen reizen en de dingen die ze meemaken. Ook persoonlijke ervaringen, fysieke ongemakken en hun onderlinge interactie worden openhartig besproken op een wijze die echte schrijvers niet zou misstaan. Lezen dus die website!

Toen we elkaar een paar weken geleden zagen spraken we ook af dat ze af en toe materiaal zouden aanleveren voor een gastlogje op Miwian Weblog. Ik vind het wel stoer: "van onze korrespondenten in de wereld" dus ik ben benieuwd!

drie reacties

Kaat

Leuk zeg! Mijn schoonzusje is ook op wereldreis en hoewel ik het zelf niet op haar manier zou willen ben ik wel een klein beetje jaloers.

Kaat (URL) - 13-11-’04 11:45
Arjan

Lijkt mij geweldig om zoveel van de wereld te zien.

Leuke site trouwens.

Arjan (URL) - 13-11-’04 20:19
V@nM@n

Oeps even de tijd kwijt geraakt op hun site, wat een lef zeg.. Ik zou willen dat ik dat ook kon.

V@nM@n (URL) - 13-11-’04 21:00


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.