Ellis in Glamourland

15 11 04 - 11:52Afgelopen weekend gingen we met Amanda naar Ellis in Glamourland, een Nederlandstalige romantische komedie. Het verhaal gaat over alleenstaande moeder Ellis die door omstandigheden mee gaat doen aan de kursus "hoe sla ik een miljonair aan de haak". Ellis' ex trekt zich niks van hun zoontje Thijs aan, niet financieel en niet op een andere manier dus als Ellis haar leven wil veranderen dan zal ze zelf iets moeten doen. In de kursus (die gegeven wordt door Joan Collins) leren de studenten hoe ze zich in de hogere kringen moeten begeven, op wie ze af moeten gaan en wat ze wel en niet moeten doen en zeggen. Als huiswerk moeten de kursisten zich storten in de wereld van de glitter en glamour. Ellis heeft al snel diverse mannen om zich heen die belangstelling voor haar hebben maar het wordt steeds duidelijker dat zij eigenlijk maar oog heeft voor een bepaalde man. Maar die staat op het punt te trouwen. Het verhaal is een beetje dun maar het script zit vol leuke grappen die ook goed worden uitgespeeld. Ik behoor niet tot die mensen die dijenkletsend of bulderend van het lachen in de bioscoop zitten maar moest toch wel regelmatig grinniken om de humor in de film. Sterke rollen voor Linda de Mol als Ellis, Kees Hulst als Meindert Jan, Chris Tates als Gijs en Hylke de Haan als de kleine Thijsje. Opvallend is dat zeker de helft van alle BN-ers op enig moment door het beeld huppelt en dat had nou ook weer niet gehoeven. Toch is het beslist een leuke familiefilm of eentje waar je naar toe kunt gaan als je zin hebt in ongecompliceerd vermaak. Kijk voor een trailer en meer info op de website.

DVD kopen?
Ellis in Glamourland<br  />Pieter Kramer
Ellis in Glamourland
Pieter Kramer

Eén reactie

mariekefotografeert

Ik wil deze film ook nog zien en dan meer omdat er zoveel promotie rondom is geweest en om te kijken of ze het wel kan, die Linda. Maar op video is ook prima, en als ook dat lukt… Ach dan niet…

mariekefotografeert (URL) - 15-11-’04 17:36


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.