Maayken

16 11 04 - 12:01Gisterenavond had ik mijn naamgenote uit Australie op bezoek. Ze heet ook oorspronkelijk ook Mieke, is mijn ex-schoon(half)zus en nu even een paar maanden op familiebezoek in Nederland. 't Is een bijzondere vrouw, deze naamgenote van het andere eind van de wereld. Ze is kunstenares, noemt zichzelf nu Maayken en maakt de meest prachtige dingen: gedichten op door haarzelf geschept papier of in handgemaakte en -beschilderde boekjes. Af en toe komt er zo'n door haar gemaakt wondertje aan in Nederland en dan geniet ik van haar kunst. Ook stuurt ze mailtjes als ze een tijdje niks gehoord heeft (om even bij te kletsen) of als ze weet dat er bijzondere momenten zijn. Een lieve schat en een bijzondere vrouw.

We hebben inderdaad heerlijk gegeten en bijgekletst over haar, over mij en over iedereen die we beiden kennen. En ik heb haar toegezegd eens te kijken of we haar met een website kunnen helpen. Ze heeft mooie kunst te laten zien, gedichten te laten lezen maar ook heeft ze gedachten en hersenspinsels die oorspronkelijk en inspirerend zijn en de moeite waard om te delen. Hieronder een gedicht van haar dat komt uit het boekje dat je op de foto hierboven ziet.


Kaarslicht

Onze stemmen zijn niet gehoord.

Steek de kaarsen aan

voor de doden

voor de verminkten

voor de overlevenden

voor de aanvallers

voor de aarde die ons draagt

voor de hemel die ons hoort

voor jou

voor mij.

Een regenboog van kaarsen

voor ons in de wereld

nu.


Maayken 19-03-2003

acht reacties

Kaat

Het lijkt me een bijzonder mens.

Kaat (URL) - 16-11-’04 13:49
Kaat

Off Topic; Trouwens jij pingt niet bij mij. Ik ook niet bij jou trouwens. Hoe kan dat?

Kaat (URL) - 16-11-’04 14:01
Mieke

@ Kaat: hee, dat is gek. Ik heb wel eens aan Bob (Pivot) gevraagd maar die zegt dat je daar verder niks aan kunt instellen of zo. Welke URL’s ping jij? Ik heb

rpc.weblogs.com/RPC2

ping.blo.gs

rcs.datashed.net/RPC2

Mieke - 16-11-’04 14:06
berta

Inderdaad, heel mooi…

berta (URL) - 16-11-’04 15:53
Anja

Het internet is echt een kans voor veel mensen om met de wereld te delen wat ze doen. En het is lang niet meer zo ingewikkeld als vroeger. Volgens mij is het nu zo’n beetje voor iedereen met een computer (min of meer) toegankelijk.

Anja - 16-11-’04 18:00
de P.

Tja, daar ben ik ongevraagd adviesbureau voor: ‘Een regenboog van kaarsen voor ons in de wereld’ schrappen. Eindigen met’Nu.

de P. (URL) - 16-11-’04 18:48
Simone

Moooooi!

Simone - 16-11-’04 19:32
Paool

prachtige tekst en dat boekje ziet er helemaal mooi uit…wow..

Paool (URL) - 16-11-’04 21:14


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.