Een bonte verzameling

19 11 04 - 09:42Afgelopen maandag stond een paginagrote advertentie in de krant "Ik Haat Haat". Dit is er eentje uit de vele rij initiatieven gericht op verzoening, dialoog en onderling begrip. Er komt een oranje polsbandje met daarop de tekst "respect2all" dat de boodschap van meer respect moet uitdragen. Het wordt net zoiets als het gele polsbandjes met de tekst "livestrong". Ook is er een rood bandje in de maak: "Band tegen geweld". En dan is er nog de blusolifant die je zelf in elkaar kunt knutselen op deze site als je vindt dat scholen met rust moeten worden gelaten.

Het wordt wel een bonte verzameling waar we mee moeten gaan lopen als we duidelijk willen maken waar we allemaal voor en tegen zijn: het red ribbon, het pink ribbon, de buttons van actie 7 (allerlei kleuren), een geel, een rood en een oranje polsbandje. Ik koop meestal wel dat soort dingen, ook al omdat (een deel van) de opbrengst gaat naar dat doel, maar draag het eigenlijk niet op het Pink Ribbon na dat ik op mijn winterjas heb gespeld. Wat vind jij er van om zo expliciet met je overtuigingen te koop lopen?
veertien reacties

Carrie zelf

Is zo’n bandje een teken dat je ook echt respect hebt? Of is het gewoon een modeverschijnsel?

Ikzelf heb respect voor anderen, sta achter vele goede doelen, maar daar heb ik geen bandje voor nodig. Er staat me iets in tegen, zo’n bandje van “kijk eens hoe goed ik bezig ben”. Doe het echt, elke dag. Dan ben je mijn held!

Carrie zelf (URL) - 19-11-’04 14:08
Kaat

Ik sluit me bij Carrie aan. Ik vind het goed dat dit soort dingen gebeuren, maar vooral bij de gele Lance Armstrong bandjes heb ik een beetje het idee dat het een modeverschijnsel is geworden.

Eigenlijk moet je het kopen, maar er niet te koop mee lopen. Alleen op bijv. wereld aids dag met een rood lintje lopen.

Kaat (URL) - 19-11-’04 15:58
Willem

Ik vind het wildgroei en doe er niet aan mee. Het worden ook hypes en dat vind ik verkeerd.

Willem - 19-11-’04 16:25
Mieke

Ik voel mezelf ook het meeste thuis bij het steunen van die doelen zonder dat ik nou met die bandjes om ga lopen. Zoals gezegd: het Pink Ribbon is het enige dat ik draag op mijn jas.

Mieke - 19-11-’04 16:28
GeeSpot

Prachtige initiatieven allemaal, maar het gaat uiteindelijk om de intentie van binnenuit…

GeeSpot (URL) - 19-11-’04 17:02
V@nM@n

Het wordt op deze wijze wel een beetje erg overdone…

V@nM@n (URL) - 19-11-’04 19:37
hanneke

het gaat er om hoe je je van binnen voelt en wat je laat zien, niet om wat je om je arm hebt.

vind ik.

hanneke (URL) - 20-11-’04 01:28
Pie

Het gele LiveStrongarmbandje heb ik om en houd ik om. Maar om daar nu nog meer kleuren aan toe te gaan voegen, nee dat lijkt me geen goed idee.

Pie (URL) - 20-11-’04 16:29
IngKey

Ik vind dat op deze manier het doel voorbij gestreefd wordt. Zoals ik ook al op mijn weblog schreef.

IngKey (URL) - 20-11-’04 19:46
IngKey

Trouwens…als je haat haat, dan haat je toch ook????

IngKey (URL) - 20-11-’04 19:49
hilde dantuma

Hallo allemaal, ik vind het echt heel goed dat ze ook een bandje hiervoo rhebben wil er graag zelluf ook een maar waar zijn ze te koop ? groetjes hilde

hilde dantuma (E-mail ) - 24-11-’04 12:07
simone

hallo mensen ja ik heb al een geel bandje maar ik zou graag willen weten waar je idd die rode en oranje kan kopen ja 1 van de 2 is pas 1 december te koop maar die andere????

doei doei simone

simone (E-mail ) - 24-11-’04 16:07
Mieke

@ Simone e.a.: Balkenende kreeg vandaag het eerste exemplaar van het Respect2All-bandje en over een week of twee zal dat bij 4000 verkooppunten te koop zijn voor 1 euro per stuk. Misschien even kijken op de website voor meer informatie?

Mieke - 24-11-’04 16:22
Blondjuuuhforever

die site is k*t maar door zoon bandje kan je late zien dat je voor respect bent en dat vin ik goed…maar het moet natuurlijk van binnenuit komen…

Blondjuuuhforever - 29-11-’04 16:11


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.