Geknakt?

22 11 04 - 11:49Ik heb een vis genaamd De Vis. Het begon ooit met vier vissen waarvan er al eentje binnen 10 dagen het loodje legde. Twee overleden tijdens mijn vakantie door overvoeding door een overbezorgd buurmeisje en ik denk dat de vierde overleed van verdriet. Ik besloot opnieuw te beginnen met twee andere vissen. Het werden sluierstaarten en ook hier was er al eentje snel naar de vissenhemel alleen in dit geval verdacht ik De Vis ervan hier achter te zitten. De Vis zat zijn collega namelijk voortdurend achterna in de kom en zwom steeds op hem/haar in. Agressief dus!

De Vis bleef in zijn eentje over en is niet kapot te krijgen. Alles heeft hij al doorstaan: te veel voer, te weinig voer, te schoon water, te vies water, te warm en te koud, het maakt De Vis allemaal niet uit want hij zwemt vrolijk door. Maar toen ik een paar dagen geleden De Vis schoonmaakte zag ik iets vreemds: het lijkt wel alsof zijn staart is geknakt. Soms zie je het niet maar De Vis zwemt nu rond met zijn staart scheef net zoals een krolse poes haar staart scheef houdt zodat de eerste de beste kater er tegen aan kan. Klopt dit wel? Weet iemand hier iets meer van? Of is het gewoon een beetje strammigheid of vissenjicht van De Vis die per saldo de jongste ook niet meer is en heel wat ontberingen heeft moeten doorstaan?

achttien reacties

Anne-Floor

Ohw, wat een zielige vis, die De Vis. Ik zou niet weten wat ie heeft, het zal de oude dag wel zijn. Wat is het trouwens met vissen dat als je er meer dan een koopt dat er een altijd vrij snel het hoekje omgaat? Dat hadden wij vroeger ook altijd met onze vissen.

Een vriendin van mij heeft trouwens een Konijn dat gewoon Konijntje heet, daar moest ik meteen aan denken toen ik je logje las! :-)

Anne-Floor (URL) - 22-11-’04 13:07
Gate

Vissen-osteoporose. Denk ik. ;-)

Gate (URL) - 22-11-’04 13:20
Kaat

Ik vind de vis ook zielig.

Kaat (URL) - 22-11-’04 16:22
Puur Kaat

Misschien zit er een drolletje dwars? Vissen poepen toch ook?

Puur Kaat (URL) - 22-11-’04 18:21
Mirre

… uuuhm … herfst? ;-)

Mirre (URL) - 22-11-’04 18:39
Ina

Ik heb ook eens een vis gehad met zo’n scheve staart maar die heeft nog lang op die manier rondgezwommen. Misschien is het een soort vergroeiing.

PS originele naam, De Vis

Ina - 22-11-’04 20:25
V@nM@n

Wel vaker gezien, maar ik weet ook niet hoe dat komt. Overbelast door altijd dezelfde kant uit te zwemmen….

V@nM@n (URL) - 22-11-’04 20:43
GeeSpot

De Vis lijkt een beetje op de vis aan mijn sleutelhanger… ook zo’n geknakte staart, maar wel van plastic gelukkig. ‘t Ziet er een beetje zieligjes uit :s

GeeSpot (URL) - 22-11-’04 21:07
Arjan

Heb zelf ook eens zoiets meegemaakt met één van m’n goudvissen maar die maakte het niet lang meer.

Hoop dat het jullie vis beter vergaat.

Arjan (URL) - 22-11-’04 21:59
Mieke

Mmm, opbeurende en weinig goeds voorspellende verhalen. Ik zal De Vis in de gaten houden en als er ontwikkelingen zijn op het De-Vis-front, onmiddellijk melding doen. Thanx voor alle meelevende woorden.

Mieke - 22-11-’04 22:02
GeeSpot

Zag van de week op Nu.nl nog een videofilmpje over een dolfijn die een kunststaart kreeg. Gemaakt van formule 1 autobanden… De dolfijn kan nu weer zwemmen. So don’t give up! ;)

GeeSpot (URL) - 22-11-’04 22:19
brigitte

Ik durf mezelf in ons gezin best al een beetje goudvissen expert te noemen, maar dit snap ik niet.

brigitte (E-mail ) (URL) - 22-11-’04 22:28
Mieke

@ Brigitte: ah, ik ben blij dat er nu een echte expert is die het ook niet begrijpt. Ligt het tenminste niet aan mij.

Mieke - 22-11-’04 22:39
hanneke

misschien heeft ie te vaak rondjes gezwommen in de ronde (toch?) vissenkom en is zijn staartje daardoor een beetje uit de kom geschoten.

gokje!

hanneke (URL) - 22-11-’04 23:20
Mieke

@ Hanneke: ik denk dat je gelijk zou kunnen hebben want hij zwemt wel altijd rondjes. Trouwens nog een heel ander punt: hij maakt ook best wel veel lawaai. Als het ‘s avonds stil is in huis en er staat geen TV of muziek aan dan hoor je De Vis spetteren en plonzen in zijn kom. Ik wist ook niet dat een vis zoveel herrie kan maken.

Mieke - 22-11-’04 23:35
Leibele

Zolang de Vis niet gaat kwaken hoef je je geen zorgen te maken.

Leibele (URL) - 23-11-’04 00:11
Denise

Zo had ik vroeger twee poezen. En die noemden we Poes. Eigenlijk heetten ze Mini en Maxi, maar daar luisterden ze niet naar.

Toevallig trouwens dat je over een vis schrijft. Ik heb geen vis, maar ik ben er een (of twee, pisces), maar bedacht me van de week, toen ik me ineens een beetje verdrietig voelde (dat heb je wel eens), dat ik wel een vis wilde hebben. Heb het toch maar niet gedaan. Ik volg jouw vissenverhalen wel.

Denise (URL) - 23-11-’04 14:24
Mieke

@ Denise: er is hier nog veeeeel meer om te lezen als je je eens verdrietig voelt. Lees al drie prachtige gedichten maar eens van de wekelijkse Dichters op Dinsdag. :-)

Mieke - 23-11-’04 14:26


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.