De hand van Rita

23 11 04 - 13:02Afgelopen weekend weigerde imam Ahmad Salam om Minister Rita Verdonk, die een workshop voor imams bezocht over orientatie op Nederlandse normen en waarden, een hand te geven omdat zijn geloof hem dat verbiedt. Jos Collignon had in de Volkskrant van gisteren zijn eigen kijk op dit incident (klik voor vergroting). Wat vind jij?


vijftien reacties

Frozen

Verdonk had zich ook eerst even kunnen verdiepen in de gebruiken natuurlijk.

Frozen (URL) - 23-11-’04 13:17
Carrie

Precies, dat had ze moeten weten. Mijn docente van gisteravond maakte zich er ook nog kwaad om. Ik zou btw Verdonk ook geen hand geven ;-)

Carrie (URL) - 23-11-’04 13:29
Kaat

Wilde er ook een stukje aan wijden maar nu vertel ik het hier maar even. Ik sluit me bij m’n voorgangers aan. Het is natuurlijk achterhaald dat hij vrouwen niet wil aanraken, maar van een minister verwacht ik dat ze bepaalde dingen van godsdiensten moet weten. Haar reactie was echt stuitend. “Maar ik ben toch gelijk aan u?” Daar gaat het dus helemaal niet om en dat ze dat niet weet maakt haar een dom mens.

Kaat (URL) - 23-11-’04 13:36
Mieke

@ Kaat: in de krant las ik dat ze reageerde met: “Dan hebben we nog genoeg om over te praten”.

Mieke - 23-11-’04 13:39
Kaat

@Mieke, ik heb het fragment op tv gezien en dat was inderdaad haar tweede reactie maar haar eerste was wat ik schreef.

Kaat (URL) - 23-11-’04 14:04
Mieke

@ Kaat: dat is idd stuitend…

Mieke - 23-11-’04 14:11
Carrie zelf

het beleid wat zij voert mag geen integratie heten …

Carrie zelf (URL) - 23-11-’04 15:39
Coco

Ben het er mee eens dat jullie vinden dat Verdonk zich meer had moeten verdiepen in de cultuur. Aan de andere kant denk ik ook dat ze gerust wel weet dat dit zo gaat in deze cultuur maar dat ze het gewoon ‘vergeten’ is. Ook dat valt natuurlijk niet goed te praten voor haar want als ze zo’n ontmoeting tegemoet gaat zou ze er toch op bedacht moeten zijn… effin, ik heb toch gestemd dat ik het onbeleefd van de imam vond. Maar ook van haar overigens. Beide hadden meer respect moeten tonen voor elkaar. Want na dit voorval begon de imam volgens mij ook nog eens in zijn eigen taal te praten, wat natuurlijk ook niet kan. Verdonk had haar gebruik niet aan de imam moeten opdringen door hem een hand te willen geven, de imam op zijn beurt had in het Nederlands moeten praten om zich ook aan te passen.

Coco (URL) - 23-11-’04 15:52
Anne-Floor

Ik denk dat ik me bij Coco aansluit. Ieder mens heeft rekening te houden met gebruiken van een ander en ik denk dat als we eindelijk zo ver zijn dat we elkaar dan ergens in het midden tegenkomen. Verder vind ik Verdonk ook een trol, maar dat staat hier los van.

Anne-Floor (URL) - 23-11-’04 19:15
de P.

Even bron vermelden: Jos Collignon

de P. (URL) - 23-11-’04 20:18
Mieke

@ de P: even lezen dan de P. ;-) staat er nl gewoon in.

Mieke - 23-11-’04 20:41
Arjan

Hoe onbeleefd het ook op mij overkomt als dat voorgeschreven word

door die imam z’n geloof vind ik dat je dat hoort te respecteren.

Arjan (URL) - 23-11-’04 20:49
Leibele

De immam heeft groot gelijk dat hij standvastig blijft in zijn overtuiging.Ikzelf heb niet eens een religieuze overtuiging nodig om Rita geen hand te geven. Dus ik ga voor 1

Leibele (URL) - 23-11-’04 21:39
Irene

Ik sluit me aan bij zo ongeveer iedereen hiervoor.

Irene (URL) - 23-11-’04 23:17
Pix

En hoe zit het dan met die andere zaken die volgens de koran moeten of niet mogen? 8-S

Respecteren we dan ook dat ze hun vrouw als ondergeschikte zien?:-?

Nee…ik vind het ONbeleefd dat hij haar geen hand gaf. Denk dat Allah, gezien de gastvrijheid van ons volk, dit best door de vingers had gezien. Voor-wat-hoort-wat! En als de Imam dat moeilijk vindt, dan wast hij z’n handen daarna maar met heilig water.

Pix (E-mail ) (URL) - 24-11-’04 18:43


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.