Gesnoeid

24 11 04 - 11:19

 


Vorige week kwam er een man om de bomen te snoeien. In casu betrof dat voornamelijk de Amerikaanse eik die achter in mijn tuin staat en waarover de buurvrouw mij keer op keer aan de tand voelt of ik hem echt wel wil houden. Hij neemt volgens haar nogal wat zon weg uit haar tuin. Nou valt dat volgens mij wel mee en bovendien staat die boom boven mijn achterterrasje waardoor ik daar 's ochtends lekker in de schaduw kan zitten van die boom. Maar enfin, je moet wat voor je buren over hebben dus ik ben er mee akkoord gegaan dat er in de hoogte wat aan de eik werd gedaan. Hij ziet er een beetje uit als een poedel die net naar de trimmer is geweest: een beetje sneu. Maar ik vertrouw op de bomenman dat als hij eenmaal in het blad zit, je er volgend jaar weinig meer van ziet. Ook heeft de bomenman de leilindes voor het huis gesnoeid. Vorig jaar had ik dat niet gedaan waardoor ze een beetje uit hun krachten waren gegroeid. Dat had tot gevolg dat ik door het matglazen badkamerraam een prachtig silhouettenspel zag bij dag en bij nacht. Links het ochtendlicht en rechts bij nacht. Ik heb er maar gauw een paar foto's van gemaakt want dat is nu voor altijd weg....

acht reacties

Nijntje

Hans waagt zich niet de boom in om even te snoeien?

Nijntje (URL) - 24-11-’04 11:27
Hans

Ik heb hoogtevrees Nijntje ;-) Alleen bij het skieen stort ik me roekeloos naar beneden.

Hans (E-mail ) (URL) - 24-11-’04 11:36
berta

Moet ook aan de snoei vanwege de buren…

berta (URL) - 24-11-’04 12:25
Puur Kaat

Snoeien is een feest voor onze hond. Die gaat met alle afgezaagde takken aan de haal.

Puur Kaat (URL) - 24-11-’04 13:09
Mieke

@ Puur Kaat: ik had vroeger ook een hond en die had drie grote liefdes: voedsel, water (liefst zo modderig mogelijk om in te zwemmen) en stokken. Alles waar takken of stokken aan te pas kwam vond zij helemaal fantastisch. Dat ging zelfs zover dat ze een keer toen wij met de huifkar op pad waren stokken uit het bos sleepte en die voor het paard op het karrespoor legde om vervolgens kwispelen af te wachten tot het paard de stok (handschoen) zou oppakken. De verbijstering die op haar kop te zien was als het paard dan gewoon doorsjokte zonder uberhaupt aandacht te besteden aan enige stok was kostelijk. Maar deze liefste hond van Nederland is al enige jaren op de eeuwige jachtvelden waar ze nu eindeloos met stokken mag spelen.

Mieke - 24-11-’04 15:20
V@nM@n

Snoeien op zijn tijd is voor een leilinde natuurlijk mooi om in fatsoen te blijven. Maar een eik sneoien vind ik zonde.

V@nM@n (URL) - 24-11-’04 20:51
brigitte

Snoeien moet je eigenlijk altijd aan de vakman overlaten. Als wij zelf gaan snoeien doen we dat vaak of te voorzichtig of juist te rigoreus. Eenmaal per jaar even een paar uurtjes een tuinman en je kunt er weer een heel jaar tegen.

brigitte (E-mail ) (URL) - 24-11-’04 21:31
Mieke

@ VanMan: Ik vond het ook zonde maar mijn buurvrouw houdt er maar niet over op en hij staat wel minder dan twee meter van de erfscheiding dus in principe mag hij er niet eens staan. :-S

Mieke - 25-11-’04 08:36


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.