Niet-Winkeldag

27 11 04 - 13:39Wereldwijd wordt de Buy Nothing Day gehouden op 29 november. De bedoeling is dat consumenten in de rijke landen een dag per jaar niet gaan winkelen als protest tegen de cultuur van meer, meer en nog eens meer. De dag is een bezinning op overconsumptie en de gevolgen daarvan op milieu en verschillen tussen arm en rijk in de wereld.

Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord maar vind het wel goed om eens stil te staan bij ons bestedingspatroon. Ik vraag me alleen af hoeveel mensen op maandag moeite hoeven te doen om niet te winkelen. Ik winkel niet vaak op maandag. Maar goed, it is the thought that counts! Kijk hier en hier voor meer info. Het schilderij (klik voor vergroting) heet "In the shopping centre" en is van Mary Pickering.

acht reacties

V@nM@n

Hebben we net alle boodschappen gedaan lees ik dit…. Maar we moeten inderdaad eens gaan denken aan alle ondingen die we kopen en uiteindelijk het proces via de vuilnisbak verlaten.

V@nM@n (URL) - 27-11-’04 14:42
IngKey

OT: kerstknuffel is doorgegeven.

IngKey (URL) - 27-11-’04 15:11
Arjan

Goed idee zo’n dag om even na te denken

over het verminderen van overconsumptie.

Zelf probeer ik al zo min mogelijk niet-nuttige

dingen te kopen maar waarom zijn juist die aankopen

vaak zo leuk?

Arjan (URL) - 27-11-’04 22:32
Vampire

Daar ga ik aan meedoen. Gaat me wel lukken!

Vampire (E-mail ) (URL) - 28-11-’04 00:25
brigitte

Ik heb regelmatig niet winkeldagen. Maar op maandag is het mijn marktdag om inkopen te doen voor de hele week dus dat komt mij wat lastig uit. Zal ik de dinsdag maar nemen dan? ;) Wel onhandig hoor zo vlak voor 5 december :)

brigitte (E-mail ) (URL) - 28-11-’04 00:53
IngKey

Ik bezin mij al bijna iedere dag over mijn aankopen. :-)

IngKey (URL) - 28-11-’04 14:03
Amiek

Op de Veluwe kopen ze al elke zondag niets, dus misschien moeten we gewoon weer meer in de bijbel…

Amiek (URL) - 29-11-’04 00:25
st@@rtje

Ik heb er nog nooit van gehoord, maar vind het een prima idee.

st@@rtje (URL) - 29-11-’04 00:59


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.