Espressobonen met een eerlijke prijs

02 12 04 - 11:28



Ik heb al jaren een expressomachine, zo eentje die de bonen vers maalt en vervolgens ieder kopje met vers zet. Het eerste exemplaar (een Jura Impressa) was gekocht in Zwitserland, lang voordat die machines hier in Nederland verkrijgbaar waren en heeft het zo'n 13 jaar uitgehouden. Toen ging het licht definitief uit d.w.z. hij werd niet meer warm en dat is toch echt wel nodig voor een kop dampende koffie. In de koopjeshoek van de groothandel vond ik echter een waardig en niet al te dure opvolger die het nu al weer anderhalf jaar goed doet (een Saeco Vienna Digital).

Doorslaggevend voor een kopje heerlijk koffie is natuurlijk de kwaliteit van de bonen. De echte espressoliefhebber kiest waarschijnlijk voor superdeluxe espressobonen maar ik heb ontdekt dat de Max Havelaar espressobonen die ik altijd koop bij de groothandel eigenlijk prima smaken voor een uitstekende prijs. Soms bij hoogtijdagen koop ik wel eens een espressobonen van Illy of een ander duur merk maar ik geloof niet dat iemand anders dan ikzelf daar iets van merkt dus ik hou me denk ik in het vervolg maar gewoon bij die MaxHavelaarbonen. Op die manier zijn ook de producenten in ontwikkelingslanden zeker van een eerlijke prijs voor hun product.

acht reacties

Simone

Heel goed en medemenselijk dat je de Max Havelaar koffiebonen koopt. Zelf vind ik tot nu toe de smaak van Illy espressobonen het best. :-D

Simone - 02-12-’04 12:42
brigitte

Al eens bij Simon Levelt geweest? Daar verkopen ze ook erg veel lekkere soorten koffiebonen.

brigitte (E-mail ) (URL) - 02-12-’04 15:55
Mieke

@ Brigitte: Ja, dat weet ik. Simon Levelt is een eldorado voor koffieliefhebbers. Maar er zijn er meer waar de koffie in verschillende exclusieve soorten verkocht wordt en waar je je eigen mix kunt laten samenstellen.

Mieke - 02-12-’04 16:22
berta

Zo is het!

berta (URL) - 02-12-’04 16:31
Vampire

Afgelopen zomer schonk je heerlijke koffie… ook Max?

Vampire (E-mail ) (URL) - 02-12-’04 17:47
Hans

Heel wisselend Vampire. Ik reageer maar ff voor Mieke want ze moet morgen tentamen doen

Hans (E-mail ) (URL) - 02-12-’04 18:48
V@nM@n

Helemaal mee eens. Max heeft uitstekende koffie voor een goede prijs…

V@nM@n (URL) - 02-12-’04 22:31
Marmein

Ik houd het altijd bij koffie van Pelikaan (Zutphen) Lekker en goedkoop !

Marmein (URL) - 03-12-’04 18:10


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.