Terug van Avatar

20 12 04 - 15:05Gisterenavond laat was ik terug van 10 dagen Avatarkursus in Nunspeet. Moe maar zeer voldaan landde ik weer in Driebergen en kon ik even weer wennen aan hoe het in het dagelijks leven allemaal reilt en zeilt. Diegenen die vaker langs komen op onze weblog hebben mij al eens eerder over Avatar gehoord maar diegenen die nu allemaal vragend beginnen te kijken kunnen hier meer over Avatar te weten komen.

Mijn kursist liep gisterenmiddag - na negen dagen werken - als een gelukkig man de deur uit van Dennenhoeve en verheugde zich op het weerzien met zijn gezin om met ze te delen wat er voor hem allemaal veranderd is. Hij had na veertig jaar ervaren dat hij weer contact kon krijgen met zijn gevoel, iets dat hij op jonge leeftijd was kwijt geraakt. Ook anderen die weg gingen, deden dat met een stralende en tevreden glimlach op het gezicht. Veel omhelzingen, bedankjes en afscheid nemen. Ontroerende momenten ook als mensen de balans opmaakten van wat het ze allemaal had gebracht en hoe ze zich versterkt voelden om het leven aan te kunnen. Ook fantastisch trouwens om in een team van Avatarmasters te kunnen bijdragen aan al deze ervaringen (en jammer voor Hans dat hij er deze keer niet bij was als Master). Maar een van de mooiste dingen vond ik toch wel het jonge stel (een man en een vrouw zwanger van hun eerste kindje) dat samen op de kursus was. Niet alleen is het geweldig om voor jezelf te ervaren dat je bron bent over je eigen creaties maar ook om op die manier een kind op de wereld te zetten en er bij stil te staan als aanstaande ouders hoe je de best mogelijke "coach" kunt zijn voor je kind dat straks geboren gaat worden. Vind je dat nu niet een mooie kerstgedachte?

acht reacties

GeeSpot

Dat is inderdaad een prachtige kerstgedachte Mieke! Ik ontmoette in april in Egmond ook mensen die om die reden de training deden. Ik dacht toen gelijk: dat zouden meer mensen moeten doen!

GeeSpot (URL) - 20-12-’04 16:38
brigitte

Ik ga ervoor sparen. Mijn eerste en enige voornemen voor 2005 :-)

brigitte (E-mail ) (URL) - 20-12-’04 16:54
de P.

Is dat zoiets als de sensitivity-training van de jaren zeventig? Dat waren nog eens feesten, al was het daarvoor niet bedoeld.

Ik zal maar niet onthullen waar die ‘sensitivity’ steeds op uitliep, want misschien zijn de kinderen nog wakker…

de P. (URL) - 20-12-’04 18:28
hanneke

hey welcome back!

zeker een prachtige kerstgedachte :-)

hanneke (URL) - 20-12-’04 19:11
Hans

@deP. Ik heb wel een vermoeden wat je bedoelt. Maar ik moet je zeggen dat dit iets minder frivool is, maar daar zijn de resultaten dan ook naar. Je moet het meer zoeken in empowerment dan in ‘having a good time’. P.S. voor het geval de kinderen nog wakker zijn: Er is ook Avatar voor kinderen:-)

Hans (E-mail ) (URL) - 20-12-’04 19:30
Mieke

@ Geespot: jammer dat je er niet bij was. Het was fantastisch! Maar hopelijk heb je ook fijne dagen gehad op Schiermonnikoog.

@ Brigitte: ik reken er op dat je een keertje mee gaat in 2005 :-)

@ de P: dit is echt heel wat anders maar bijzonder is het zeker!

Mieke - 20-12-’04 21:09
V@nM@n

Volgens mij heeft Hans een andere gedachte over kerst, nl blij dat jij weer terug bent in Driebergen. Tenminste dat vond ik ergens op de log terug…haha.

V@nM@n (URL) - 20-12-’04 21:29
GeeSpot

@Mieke: het werd Rundumhause ipv Schier, maar het was precies goed zo! Dit meisje leert steeds beter echt op d’r eigen benen staan ;)

GeeSpot (URL) - 22-12-’04 11:24


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.