The day after tomorrow

29 12 04 - 11:01Maandag, een dag na de tsunami's die de kusten aan de hele Indische Oceaan troffen zag ik de film The day after tomorrow. Dat was een gekke ervaring om met de beelden van de echte ramp nog op je netvlies te kijken naar een film die een dergelijke catastrofe als verhaallijn heeft. Het verhaal is een beetje dun maar het is technisch gezien zeker een knappe productie en alleen daarom al de moeite waard om er een keertje naar te kijken. Prachtige effecten van stormen, afbreken van ijsschotsen, overstromingen door stijging van de zeespiegel en plotselinge strenge vrieskou. We zien de wederwaardigheden van een gezin die allemaal op een andere plek en in andere omstandigheden de ramp meemaken. In de film blijven onze hoofdpersonen uiteindelijk toch gespaard doordat ze verstandig opereren en sommigen toevallig terecht komen in de bibliotheek in New York waar ze alle boeken (behalve de Bijbel uit 1455 van Johannes Gutenberg, de uitvinder van de boekdrukkunst) kunnen verbranden om warm te blijven. En natuurlijk worden ze aan het eind herenigd.

Voorlopig gaat mijn aandacht echter meer uit naar al die mensen die te lijden hebben van de vloedgolven in Azie. Zij hadden niet zo'n geluk als de hoofdrolspelers in de film en velen worden niet herenigd. Iedere dag komen er nog weer grote hoeveelheden slachtoffers bij en geeft de zee terug wat ze eerst nam. Laten we met z'n allen helpen voorzover dat kan. Stort ook op giro 555.

DVD kopen?
Day After Tomorrow, The (2DVD) (Special Edition)<br  />Jay O. Sanders
Day After Tomorrow, The (2DVD) (Special Edition)
Jay O. Sanders

zeven reacties

V@nM@n

Helemaal mee eens….

V@nM@n (URL) - 29-12-’04 11:49
Simone

Elke dag staan de tranen weer in mijn ogen als ik de beelden van deze ramp zie en het verdriet van zoveel getroffen mensen.

Onze (financiƫle) steun is heel belangrijk en noodzakelijk.

GIRO 555!

Simone - 29-12-’04 13:03
Vampire

In plaats van vuurwerk dit jaar maar storten… veel beter. En wat die film betreft.. ik vond het echt naadje … ‘t kon me niet boeien, veel te gemaakt. Jammer..

Vampire (E-mail ) (URL) - 29-12-’04 23:50
Mieke

@ Vampire: wat een goed idee, geen vuurwerk maar storten op 555. Goede actie die navolging verdient.

Mieke - 30-12-’04 00:10
de P.

Ja, dat is een bloedstollende film. Maar het scenario berust op wetenschappelijke gronden…

de P. (URL) - 30-12-’04 01:06
Mieke

@ de P: ik geloof wel het dat het gedeelte dat over het weer en het klimaat gaat op wetenschappelijke gronden gebaseerd is maar het verhaaltje over dat ‘geweldige’ gezinnetje is wel dun.

Mieke - 30-12-’04 01:08
Bart

Ik vind het ook wel een leuke film :D , Kan hem alleen nu niet meer zien, na drie keer hem in de bioscoop gezien te hebben is er niet meer zo veel aan. Steeds wou iemand anders met mij naar deze film. En ik d8: is wel een leuke film dus waarom niet :P

Bart (E-mail ) (URL) - 31-12-’04 19:21


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.