Mamma Mia, wat een perfecte musical!

30 12 04 - 01:19Afgelopen avond met Mieke's familie naar Mamma Mia geweest (een jaarlijkse traditie om rond Kerst samen uit te gaan). Amanda had de musical, als aankomend musicalster al gezien dus die was er deze keer niet bij. Wat moet je er van verwachten...? De kritieken zijn lovend, de muziek is van Abba en het concept komt ook nog eens uit de koker van Bjorn en consorten. Dan moet het op zijn minst toch garant staan voor een aangename avond. Alle verwachtingen werden driedubbel overtroffen. Wat een kwaliteit en perfectie! De zaal, het strakke decor, de kleuren, het plot, de teksten, de zangkwaliteit, het acteertalent, de wisselingen, het dansen, de kostuums, de choreografie... Vrijwel alles was van hoogstaande klasse. Je realiseert je eens temeer hoe fantastisch die Abba-composities eigenlijk zijn en hoe dat Zweedse kwartet hit na hit scoorde. Vroeger was het in bepaalde kringen niet echt 'cool' om te 'bekennen' dat je Abba goed vond. Zelf deed ik daar aan mee door het als 'Middle of the Road Pop' te bestempelen. Nu mag je er gelukkig openlijk voor uit komen hoe fantastisch die liedjes zijn.

Het verhaal speelt zich af op een Grieks eiland en gaat over een twintig-jarige dochter die gaat trouwen en wil weten wie van de drie voormalige vrienden van haar moeder, haar echte vader is. Ster van de avond was Simone Kleinsma als de moeder 'Donna'. Ik herinner mij haar voornamelijk van haar rol in 'Kees en Co'. Wat een talent en, verbazingwekkender, wat een zangstem heeft zij! De enige die mij en anderen in mijn gezelschap niet wist te overtuigen was 'Sam' de uiteindelijke partner van Donna, Filip Bolluyt, met zijn snor en te tengere postuur. Wij konden ons niet voorstellen dat hij de man was van Donna's dromen.

Zelfs het signaal dat de pauze voorbij was, werd aangekondig met een gong-geluid van een Abba tune. Na de pauze volgde wat mij betreft een hoogtepunt qua choreografie, decor en kostuums: een surrealistische scene waarin de hoofpersoon droomt en heen en weer geslingerd word tussen twijfels over wie haar echte vader is. Er was een zeer uitgebreide toegift met Waterloo in de oorspronkelijke uitvoering als hoogtepunt. Mijn ambivalente gevoel wat musicals betreft werd met deze uitvoering volkomen weggevaagd. Ik heb er geweldig van genoten.

zeven reacties

Yvonne&John

Wij zijn ook geweest eerder dit jaar en het was SUPER.

Yvonne&John (URL) - 30-12-’04 09:13
IngKey

Dat valt mij mee. Ik had het idee dat het niet zo bijzonder zou zijn. Maar wel dus. :-)

IngKey (URL) - 30-12-’04 19:25
Hans

Tja IngKey misschien ervaar jij het wel anders en vind je het waardeloos… Maar dat lijkt mij sterk

Hans (E-mail ) (URL) - 30-12-’04 21:04
brigitte

Ik vind de muziek van Abba super. Vroeger zo vanaf mijn tiende was ik fan en ik kan vrijwel alle nummers woord voor woord meezingen. Zo nu en dan zet ik wel eens een CD op en ik word er altijd vrolijk van. Toen ik lang geleden in de media zag dat deze musical zou komen was ik vast van plan om erheen te gaan maar het is er tot nu toe helaas nog niet van gekomen. Maar ik blijf hopen…

brigitte (E-mail ) (URL) - 30-12-’04 23:21
Hans

Jij mag hem dan zeker niet missen Brigitte!

Hans (URL) - 30-12-’04 23:24
Bart

Het was echt erg gezellig met jullie Hans en Mieke. Het wordt nu een beetje een traditie. Eerst naar Saturday Night Fever en nu dan Mamma Mia. Ik heb van beiden erg genoten dus laten we dit maar volhouden. :D

Bart (E-mail ) (URL) - 31-12-’04 19:24
Mieke

@ Bart: Goed ID Bart, laten we de traditie maar in ere houden. Weet jij nog dat we een behoorlijk aantal jaren geleden ook al dit soort dingen deden bv naar het Kerstcircus en naar Holiday on Ice? En tegenwoordig omdat jullie zelf ook ouder worden zijn de musicals natuurlijk helemaal in!

Mieke - 31-12-’04 21:32


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.