Nationale wetenschapsquiz

02 01 05 - 11:42Ik heb gisteren op nieuwjaarsdag met bijzonder veel plezier gekeken naar een herhaling van de Nationale Wetenschapsquiz 2004 die dit keer gepresenteerd werd door Lenette van Dongen en Karen van Holst Pellekaan. Voorheen was dat altijd Wim T. Schippers maar die was kennelijk bedankt (of had bedankt voor de eer). Ik vond het wel leuk, die twee vrouwen hoewel ik ook wel hier en daar gelezen heb dat niet iedereen het daarmee eens is. De Nationale Wetenschapsquiz bestaat uit originele vragen met betrekking tot praktische situaties en demonstraties die het antwoord proefondervindelijk moesten vaststellen of de juistheid ervan bewijzen. Voor iedereen die het programma niet gezien heeft: een gemiste kans. Maar toch kun je het toch een beetje goedmaken door naar de website van de wetenschapsquiz te surfen waar je de vragen en antwoorden kunt vinden. Ook de quizzen van de vorige jaren staan hier met vragen en antwoorden op. Helaas moet je het onderhoudende en praktijkgedeelte missen maar wellicht zorgt dat voor een goed voornemen om in 2005 zeker naar het programma te kijken. Voor meer info over de quiz klik hier.

elf reacties

brigitte

Ik heb beide keren een stukje gezien. Ik moest er best wel om lachen hoe de dames de presentatie deden. Helaas had ik beide keren niet de tijd om het geheel te bekijken.

brigitte (E-mail ) (URL) - 02-01-’05 12:31
GeeSpot

Met Wim & de wetenschapsquiz is het na het uitlekken van de antwoorden vorig jaar nooit meer goed gekomen volgens mij. Maar de dames vond ik ook erg amusant. En dat ene liedje van Lenette kippenvel-prachtig.

GeeSpot (URL) - 02-01-’05 14:48
GeeSpot

Off topic: de rechterkolom staat over de middelste heen, waardoor niet alles leesbaar is… of ligt dit aan mijn compu?

GeeSpot (URL) - 02-01-’05 14:50
IngKey

Wat mijn bovenbuurvrouw al zegt.

IngKey (URL) - 02-01-’05 14:56
IngKey

Ik heb de quiz trouwens een tijdje terug gezien op tv. Leuk, interessant, maar er had van mij wel iets meer vaart in mogen zitten.

IngKey (URL) - 02-01-’05 14:57
Mieke

Geespot &amp; IngKey: is het nu nog zo? Kan 1 van jullie mij ff een screendumpje sturen misschien op <a href="mailto:miekemiwian.nl”>mieke@miwian.nl? Misschien kan ik dan zien wat er mis is.

Mieke - 02-01-’05 15:06
GeeSpot

u’ve got mail

GeeSpot (URL) - 02-01-’05 15:20
Mieke

@ GeeSpot: ik zie nu wel hoe het komt maar nu nog oplossen….

Mieke - 02-01-’05 15:42
Mieke

@ GeeSpot: ik denk dat het nu opgelost is. Maar zeker weten doe ik het niet omdat mijn browser het probleem niet liet zien. Graag ff een seintje als het nog niet goed is. Thanx

Mieke - 02-01-’05 19:46
Leibele

Ik wil dat mijn foto,s in een keer goed zijn.Gelukkig kan ik op mijn Coolpix 4500 ook tele- en groothoek converters gebruiken en dat helpt enorm.Photoshoppen met Elements 2 doe ik alleen om het formaat aan te passen en uitsneden te maken.En soms doe ik daar meer mee als ik daar zin in heb.Wel vermeld ik dat er dan bij.

Leibele (URL) - 03-01-’05 13:33
Leibele

En nu zat ik te slapen want het berichtje hiervoor was voor het volgende onderwerp bedoelt.Dom,dom,dom.

Leibele (URL) - 03-01-’05 13:35


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.