Mieke's Muziekstokje

09 01 05 - 16:21Waar je ook kijkt, op welk weblog ook, overal zie je het muziekstokje rond gaan. Ook hier heeft het toegeslagen en wel dubbel. Ik kreeg er eentje van Hanneke van Mystic en Hans kreeg er eentje van Amiek. Omdat ik hem net iets eerder kreeg dan Hans bijt ik het spits af. Hier gaat hij dan.


1. Wat is de totale grootte aan muziekbestanden in je computer?

Op mijn bureaucomputer staan 6571 nummers, die totaal 30.78 Gb ruimte innemen en mij voor 19,8 dagen bezig kunnen houden als ze achter elkaar worden afgespeeld. Verder heb ik nog allerlei muziek op mijn iPod (ongeveer 20 Gb) staan en ook op mijn Powerbook maar dat zijn vooral dubbelen omdat ik delen van mijn muziekbibliotheek van de bureaucomputer op de Powerbook heb gezet om mee te nemen.


2. Wat is je laatst gekochte cd?

Ik koop tegenwoordig veel muziek-DVD's en de laatste daarvan is de nieuwe van Norah Jones and the Handsome Band Live in 2004. Ik vind het echt een meerwaarde voor veel muziek om de beelden er bij te zien. Mijn laatst gekochte CD is "The best of Nina Simone". Ik heb veel platen van haar gehad vroeger maar die draai ik nooit meer (geen platenspeler) en het was er nog nooit van gekomen om die collectie weer aan te vullen. Toen zij april vorig jaar overleed nam ik mij voor om wat CD's van haar te kopen en dit is eentje van waar een aantal mooie nummers op staan.


3. Wat is letterlijk het laatst geluisterde nummer voordat je dit berichtje las?

For No One van Anne Sofie van Otter en Elvis Costello. Ik hou eigenlijk helemaal niet zo van Elvis Costello maar ik zag van de week een programma over hem op de TV waarin hij een aantal jazzy nummers repeteerde met het Metropole Orkest en daar was ik toch wel van onder de indruk. De nummers die hij uitvoert in samenwerking met Anne Sofie van Otter zijn ook zeer de moeite waard.


4. Geef 3 nummers door die je heel vaak luistert of die veel voor je betekenen.

Ik heb veel meer dan drie nummers die ik erg mooi vindt of die veel voor mij betekenen. Sommige omdat ze verbonden zijn met bepaalde gebeurtenissen of bepaalde mensen. Andere nummers vind ik gewoon zomaar mooi of ontroeren mij. Het is onmogelijk mijn keus te beperken tot drie. Dertig is misschien nog te doen maar nog liever driehonderd. Hieronder een bloemlezinkje van wat ik zoal prachtig vind (het zijn er tien geworden).

5. Aan welke 3 personen geef jij het muziekstokje door en waarom?

Ik zou het leuk vinden als Brigitte van Made on Planet Lane (zij heeft een uitgesproken muzieksmaak), Sabdesigns (is net als ik een muzikale alleseter) en Nijntjemac (zet ons af en toe op het spoor van nieuwe Belgische talenten) het stokje willen overnemen maar alleen als jullie het leuk vinden hoor! En verder iedereen die zich geroepen voelt iets over zijn/haar muziek aan ons te laten weten (maar volgens mij hebben de meeste anderen het stokje al gehad). En ik zou het ook niet erg vinden als het stokje hier stokt.

negen reacties

IngKey

Met alle respect, maar ik heb het niet zo op stokkies. :-)

IngKey (URL) - 09-01-’05 16:52
Kaat

Mooie variatie van favoriete nummers. Leuk om te lezen.

Kaat (URL) - 09-01-’05 19:53
hanneke

super Mieke! Wat een verschillende muzieksmaken kunnen mensen hebben he! (ik ken bijvoorbeeld maar 3 nummers van jouw top 10 ;-))

erg leuk om te lezen.

hanneke (URL) - 09-01-’05 21:34
Simone

Al twee dagen beluister ik de CD Girl in the other room van Diana Krall, een echte aanrader. l-)

Simone - 09-01-’05 21:40
Arjan

Da’s nog eens een mooie smaak voor muziek.

Mijn smaak qua muziek wisselt heel sterk en is eigenlijk heel erg afhankelijk van m’n humeur.

Rammstein,Herman Brood e de Golden Earring kan ik bijvoorbeeld heel erg waarderen.

Tijdens mijn werk in de vrachtwagen luister ik echter bijna altijd rustige jazzmuziek of iets klassieks want volgens mij is dat toch iets beter voor de verkeersveiligheid.

Tenzij het zo mooi is dat ik er een beetje bij wegdroom natuurlijk…..:-)

Arjan (URL) - 09-01-’05 23:10
Mieke

Ook leuk om jullie reacties te lezen en Arjan, mijn smaak wisselt ook sterk hoor. Is afhankelijk van weer, mijn stemming, of ik het druk heb of niet en ook heb ik wel periodes van bepaalde soorten muziek (persoonlijke hypes als het ware).

Mieke - 09-01-’05 23:41
sab

@mieke: was er ff niet maar ben er weer, ik neem het stokje graag over, en ga mij er vanavond of morgen op storten.

@simone: diana krall is …….tja wat zal ik zeggen, heel prettig (en dan druk ik mij voorzichtig uit)

sab (URL) - 10-01-’05 13:34
brigitte

Zo ik heb me er ook even toe gezet en het is toch nog best een omvangrijk verhaal geworden (al kan ik Hans natuurlijk niet overtreffen;-))

brigitte (E-mail ) (URL) - 10-01-’05 20:22
sab

Zo sab heeft haar herrie ook een plekje gegeven, eigenlijk is het helemaal niet leuk om te doen. Want je moet ineens heel selectief zijn, vind dat ik sommige nummers echt vreselijk te kort heb gedaan door ze niet te noemen. Maar misschien komt dat goed in stokje deel II binnenkort.

sab (URL) - 11-01-’05 21:58


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.