De Wereldband is van Wereldklasse

15 01 05 - 21:12Zet zes creatieve jonge honden van tussen de dertig en vijfendertig jaar bij elkaar, die allen een conservatoriumopleiding hebben genoten, diverse instrumenten bespelen en hun sporen al hebben verdiend in gezelschappen als het Ricciotti Ensemble, Camerata Antonio Lucio, ZAPP! Strijkkwartet, Sexteto Canyengue, Yo Yo Ma, Emmy Verhey, Willy Caron, Mathilde Santing en Paul de Leeuw (om maar een paar namen te noemen) en bovendien interesse hebben in muziek uit alle windstreken. Het resultaat zou een 'wereldband' kunnen zijn. Wij zagen gisteren in ons 'huistheater' Het Beauforthuis 'DE' Wereldband (klik fotostrip voor vergroting) met hun nieuwe programma 'Lekker Warm'. De regie is in handen van Karel de Rooij (Mini van Maxi) en is merkbaar in alle leuke details. De Wereldband is een garantie voor een fantastische avond en voor genieten met volle teugen. De tot op de laatste stoel uitverkochte zaal kreeg een wereldreis aangeboden langs alle windstreken en uithoeken van de wereld. Spaanse flamenco werd afgewisseld met Indiase klanken, Mexicaanse mariachi, Ierse volksdans, een Surinaams feest, zigeunerklanken kortom te veel om op te noemen. Dit alles gebracht in een wervelende show met veel humor en satire. Het lijkt wel of het niet uit maakt wie welk instrument bespeelt want iedereen lijkt het instrument te pakken dat toevallig in de buurt is of het nu een trompet is, een viool of een gitaar. Er wordt op alle mogelijke manieren met ritme gespeeld, het meest treffende voorbeeld was een nummer a la 'Stomp' met rubber handschoenen. Doldwaze nummers worden afgewisseld met echte mooie subtiel gespeelde orientaalse nummers. Brabantse carnavalskrakers met jazz of met perfecte a capella-zang a la 'The Nylons'. Deze multi-instrumentalisten zijn van alle markten thuis; muzikaal cabaret zou je het ook kunnen noemen. Alles is tot in de puntjes verzorgd maar wordt lekker nonchalant gebracht. Willem van Baarsen is zichtbaar het artistieke creatieve brein van de groep. Met zijn stem lijkt hij alle denkbare geluiden voort te kunnen brengen, zijn mimiek is grandioos en zijn mini-sketches zitten vol ondeugende humor. Naast zang bespeelt hij viool, altviool, bas, trombone en gitaar en danst hij er ook op los.

De andere bandleden doen niet veel voor hem onder en ieder heeft meerdere kwaliteiten plus een fantastische expressie. De groep bestaat verder uit Rogier Bosman, Sanne van Delft, Oene van Geel, Ro Krauss en Wim Lammen. Het deed ons ook een beetje denken aan de Ashton Brothers, die wat minder muziek en wat meer acrobatiek in hun show hebben maar hetzelfde aanstekelijke enthousiasme. Ze staan nog maar aan het begin van hun speellijst en toeren nog door heel Nederland. Ik kan maar een ding zeggen: BESTEL VANDAAG NOG KAARTEN!! Hun optredens raken terecht zeer snel uitverkocht en dit mag je niet missen! Een waarschuwing: ga er niet naar toe als je in je winterdepressie wilt blijven hangen want je wordt er gegarandeerd vrolijk van.

twaalf reacties

Peter

Klinkt erg goed Hans, houden we zeker in de gaten.

Peter (URL) - 15-01-’05 21:37
V@nM@n

Heel leuk die stukjes film zo. Heel informatief, heb je die met de fotocamera gemaakt?.

V@nM@n (URL) - 15-01-’05 22:09
Hans

Ja VanMan, de filmpjes zijn van Mieke en zijn met haar foto camera gemaakt!

Hans (URL) - 15-01-’05 22:18
Puur Kaat

Zo te lezen had jullie een zeer vermakelijk avondje. Ik ben al aan ‘t speuren in de speellijst!

Puur Kaat (URL) - 16-01-’05 09:51
Amiek

Junushoff was helaas uitverkocht…

Vanmiddag naar de Groovetroopers is Apeldoorn.

Amiek (URL) - 16-01-’05 14:30
Hans

Jammer Annemiek! De Groovetroopers hebben wij op de Uitmarkt gezien. Ook wel de moeite waard! Hier hebben we nog foto’s

Hans (URL) - 16-01-’05 17:22
Simone

Leuk die filmpjes…ik ga hun speellijst eens even bekijken! (blush)

Simone - 16-01-’05 19:40
Vitronix

Dit Was http://www.erelds goed hoor!!!

Vitronix - 21-01-’05 20:06
Margriet

Ik ben ook geweest laatst.. ze begonnen met spelen en ik dacht echt van ow nee.. wat is dit! maar daarna was het echt helemaal geweldig: heb me kapot gelachen om hun acties; maar er zaten ook zeker mooie stukken bij!

Margriet (E-mail ) - 19-03-’05 14:23
Simone

Het concert van De Wereldband (in Delft) was Fantastisch? het zijn allemaal rasmuzikanten bij elkaar en er zit veel humor en beweging in de voorstelling?heel verrassend en afwisselend was het, kortom, we hebben het heel erg naar ons zin gehad en volop genoten. Het was top!

Simone – 17 April ’05 – 20:51

Simone - 18-04-’05 09:24
Sabine

De wereldband is inderdaad heeeeeel erg leuk!

Sabine - 10-12-’06 12:58

Een of meer reacties staan in de wachtrij om goedgekeurd te worden.(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.