Ayaan is terug

18 01 05 - 18:05Een paar weken geleden constateerde Hans Wiegel in Buitenhof dat de wijze waarop Ayaan Hirschi Ali politiek bedrijft niet past in de liberale traditie. Ze zou wellicht beter af zijn met een ander podium voor haar, overigens zeer behartigenswaardige issues, zo constateerde hij toen. Met name doelde hij op de keuze die Hirschi Ali jonge moslims voorhield tussen Allah en de Nederlandse grondwet. Daarmee betreedt zij een gebied - de godsdienst - waar het liberalisme zich verre van houdt. Overigens zijn niet alle liberalen het eens met Wiegels standpunt maar het is wel frappant dat Hirschi Ali populairder is onder aanhangers van de SP en de PvdA dan onder haar eigen partijgenoten (van wie ruim een kwart haar een slechte politica vindt).

Het is goed dat Ayaan terug is. Het is verschrikkelijk dat een volksvertegenwoordigster omdat zij ondergedoken is niet in staat is haar taak te vervullen. Ik keek naar haar perskonferentie vanmiddag. Ze maakte een strijdbare indruk en eindigde haar verklaring met de woorden: dames en heren, ik ga door! De vraag of dat haar met alle beveiligingsmaatregelen waarmee zij wordt omringd zal gaan lukken, beantwoordde ze zelf met een weifelend aandoend: "het zou wel moeten kunnen". En daar valt niks tegenin te brengen.

drie reacties

brigitte

Ik ben het wel een beetje met Hans Wiegel eens. Ik vind Ayaan een vreselijk sympathieke vrouw met een geweldig lef en incasseringsvermogen, maar als politica? Ik heb geen verstand van goede of niet goede politici, maar als zij een slechte zou zijn kan ik er wel zo een aantal opnoemen bij wie ik meer vragen heb dan bij haar. In ieder geval fijn dat ze weer terug is in de kamer. Ben benieuwd hoe dat gaat lopen…

brigitte (E-mail ) (URL) - 18-01-’05 20:15
Arjan

Godsdienst en politiek blijft natuurlijk altijd een lastige combinatie.

Het liefst zie ik ze dan ook strikt gescheiden maar begrijp dat dit,

jammer maar helaas, onmogelijk is.

Arjan (URL) - 18-01-’05 22:31
Kaat

Ik word eerlijk gezegd een beetje moe van Ayaan. Voor haar is het gewoon een persoonlijke wraakactie tegen de Islam en daar mag ze de politiek niet voor misbruiken.

Kaat (URL) - 19-01-’05 09:30


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.