Pandemie komt maar wanneer?

23 02 05 - 13:46Dat er een keer een wereldwijze griep-pandemie (epidemie) zal uitbreken is wel zeker maar de vraag wanneer kan niet worden beantwoord. Op de foto zie je een ouderwets beeld van de griepepidemie van 1918 in Amerika (klik voor vergroting). Het zou in deze tijd bijvoorbeeld kunnen gebeuren als een dierlijk griepvirus overslaat op de mens die daar dan totaal geen afweerstoffen tegen heeft. Een voorbeeld van zoiets is de vogelgriep waaraan onlangs in Azie veel mensen leden en sommigen overleden. Nederland heeft op dit moment niet genoeg antigriepmedicijnen in voorraad om zo'n pandemie het hoofd te bieden. Het gaat om het griepmedicijn Tamiflu dat zo'n 7,50 euro kost per kuur. Dat alles stond pas een keer in de Volkskrant. De vraag is nu of het verstandig is dat middel in huis te halen. Via de Internet Apotheek kun je het kopen. Kosten zijn dan wel 28 euro voor het medicijn en nog eens en tientje voor het recept dat noodzakelijk is om het te kunnen krijgen. Een stukje duurder dus dan die 7,50 die het per kuur zou kosten volgens de Volkskrant. Ik denk dat ik toch maar even een receptje haal via een vriend (scheelt weer een tientje) en dan eens kijk wat het kost bij de gewone apotheek. Mocht er dan een pandemie uitbreken, dan zitten wij - of de onzen - in ieder geval goed omdat we genoeg medicijnen hebben. Wat vind jij?zeven reacties

Anne-Floor

Weet je wat nou grappig is? Ik zit net een stuk voor school te schrijven over die pandemie, terwijl ik zelf ook een halve griep onder de leden heb. Duik dan ook snel weer mijn bedje in als dat stuk af is…

Anne-Floor (URL) - 23-02-’05 13:55
V@nM@n

Onzin toch. Wij worden toch niet ziek. Kuch, snif….fladder

V@nM@n (URL) - 23-02-’05 14:53
Leibele

Zolang je niet tot een risico groep behoort hoef je eigenlijk niets te doen.Griep is iedere keer anders.Om effektieve medicijnen te ontwikkelen moet je als het ware de griep evoluatie voor zijn.De industrie wordt er alleen maar beter van(en de verkopers)de patienten eigenlijk niet.

Leibele (URL) - 23-02-’05 18:47
Mieke

@ Leibele: ik heb in mijn omgeving ook mensen die tot een risicogroep behoren. Ik zou het ook al fijn vinden als ik door Tamiflu te hebben hen kon helpen zodat ze er gezond weer uit komen.

Mieke - 23-02-’05 19:21
sab

Als je tot een risicogroep behoort blijkt een griepprik afdoende te zijn, hoewel dit niet voor de volle 100% garandeert dat je helemaal gezond de bacillen doorkomt zie ik aan mijn schoonouders. Ik ga er van uit dat mijn lichaam uit eindelijk zelf de antistoffen aan zal maken, hoe beroerd ik mij waarschijnlijk voelen dan. Maar dat is voor mij geen reden om daar voor medicijnen in huis te gaan halen. Laat de antistoffen ook maar eens wat werk verrichten in mijn lichaam.

sab (URL) - 23-02-’05 22:36
Badman

Tegen de tijd, dat de pandemie uitbreekt, is de T.H.T.datum allang overschreden? Onnodige uitgave wellicht? :?

Badman - 25-02-’05 05:27
Hans

mee eens Badman! met dat geld kun je beter iets leuks doen:-)

Hans (URL) - 25-02-’05 06:54


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.