iProfit = iPrullaria

28 02 05 - 17:01



Het zal mijn argeloosheid zijn geweest of misschien dat het nieuws dat nu ook de aangifte IB door Macgebruikers elektronisch kan worden gedaan, me wat soft heeft gemaakt. Als Macgebruiker ben je gewend dat je gediscrimineerd worden door instituties zoals de belastingdienst, allerlei andere overheidsdiensten en diverse instanties die (ook als er software wordt aangeboden) gewoon maar 1 computer kennen: die met windows er op. Maar vanmorgen ontdekte ik dat ook de softwareleverancier van ons boekhoudpakket iProfit het kennelijk normaal vindt om voor je elektronische aangifte omzetbelasting (per 1 januari 2005 verplicht) een extra applicatie aan te schaffen zodat je een windowsmachine kunt emuleren op je Mac.

Ik ben doodgegooid met informatie over die elektronische aangifte de laatste maanden. Door de belastingdienst, door de softwareleveranciers en ook door iProfit. De release waarmee we elektronisch konden gaan aangeven kreeg ik in januari dus ik was er helemaal klaar voor. Vandaag was de laatste dag om het te doen dus ik dacht: even een druk op de knop en klaar!

Maar nee hoor. Niet dus. Mijn iProfit voor Mac kan dat niet. "De schuld van de belastingdienst", zegt de helpdeskmedewerker als ik verbijsterd reageer, "die maken het niet mogelijk voor het Macplatform om de OB elektronisch aan te geven". Tja, dat zijn we van die jongens bij de fiscus natuurlijk al lang gewend dus daar zijn we niet verbaasd over. Wat mij verbijstert en werkelijk sprakeloos achterlaat is dat ik nu van notabene mijn Macsoftwareleverancier niet de waarschuwing krijg dat het voor Mac niet werkt vanuit een boekhoudprogramma maar allerlei folders waarin toch minimaal gesuggereerd wordt dat alles koek en ei is plus een advies om het met windows te doen als ik er over bel. iProfit is alleen maar bezig met zijn eigen profit en niet met de belangen van de gebruikers. Kennelijk zijn ze zelf geen haar beter dan die lui van de belastingdienst.

Hoe zijn ervaringen van anderen op dit punt? Nog meer ondernemers met een Mac die dachten dat het allemaal in orde was? Welke software gebruiken jullie dan? Kortom allemaal vragen. Voorlopig noem ik iProfit maar iPrullaria want gemakkelijker kunnen ze het niet maken maar wel ondoorzichtiger. Voor nu heb ik gewoon online de aangifte gedaan maar ik ben er nog niet mee klaar, zoveel is zeker. Thumbs DOWN!!!

veertien reacties

Hans

Wat kan een organisatietje als iProfit uitrichten tegen de arrogantie van de belastingdienst.

Ik weet dat ze bij iProfit over het algemeen hard werken aan het verbeteren van een toch al vriendelijke applicatie.

Hans (URL) - 28-02-’05 19:02
V@nM@n

Ja zeg, gebruik dan ook windows, zoals bijna iedereen doet….(haha, grapje)

V@nM@n (URL) - 28-02-’05 20:34
Mieke

@ VanMan: dat is vloeken in Gods huis wat jij doet. Maar goed, het zij je vergeven omdat het een grapje is ;-)

Mieke - 28-02-’05 20:55
Downer

Een goeie om op te geven voor de koude douche bij het programma Radar (of was het Kassa?)

Downer (URL) - 28-02-’05 21:25
berta

Da’s balen!!!

Maar wel een mooie foto…

berta (URL) - 28-02-’05 21:56
Arjan

Zal het misschien in 2005 wel lukken om een aangiftesysteem te maken

dat open staat voor alle besturingssystemen?

Arjan (URL) - 28-02-’05 22:08
Mieke

@ Downer: goed idee zeg! Daar ga ik eens achteraan ;-)

Mieke - 28-02-’05 22:54
Simone

Sterkte met de koude douche… brrrr >;-)

Simone - 01-03-’05 13:42
Ronald

http://www.nu.nl/news/490011/50/Belastin..

Ronald (URL) - 01-03-’05 15:02
Mieke

@ Ronald: dat gaat over de aangifte IB (inkomstenbelasting) die nu EINDELIJK voor Mac electronisch beschikbaar is. Het is wellicht wat al te optimistisch om te verwachten dat de Belastingdienst daarvan iets heeft geleerd. :-(

Mieke - 01-03-’05 23:42
Ronald

Is dat wat anders dan wat jij bedoeld dan? Wat een zooi!

Ronald (URL) - 02-03-’05 08:54
Mieke

@ Ronald: wat geregeld is nu (na al die jaren) is de aangifte Inkomstenbelasting. Per 1 januari zijn alle ondernemers echter verplicht ook de aangifte Omzetbelasting electronisch te doen. Over dat laatste ging mijn verhaal.

Mieke - 02-03-’05 11:00
Ronald

@Mieke: ah, ik begrijp het. Tja, indien je niet in staat gesteld wordt om ergens aan te voldoen hoef je er ook niet aan te voldoen, misschien dat eens opperen? ;-)

Ronald (URL) - 02-03-’05 20:53
IngKey

Ik heb net mijn aangifte ingevuld, on line, maar krijg zelfs deze niet verzonden. :-(

IngKey (URL) - 24-03-’05 20:55


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.