Obsession

04 03 05 - 15:21

Photo Friday


Vroeger toen ik nog rookte had ik het met mijn sigaretten. Ik ging nergens heen zonder mijn sigaretten en aansteker. Altijd als ik de deur uitging dacht ik na over of ik wel voldoende sigaretten had en het sigarettenmanagement nam een groot deel van mijn aandacht in beslag. Een obsessie, echt. Al die gefixeerde aandacht is vrij gekomen sinds ik gestopt ben met roken jaren geleden.

Maar als ik - zoals nu - de griep heb en mijn slijmvliezen allemaal meedoen dan voel ik weer iets van een soortgelijke obsessie opkomen maar nu voor zakdoeken. Om de haverklap overvalt me namelijk volkomen onaangekondigd een niesaanval en dat kan van alles met zich meebrengen. Het is beslist in zo'n staat niet verantwoord ook maar een minuut zonder zakdoek door het leven te gaan. Dus zelfs naar het toilet gaan de zakdoeken mee. Ik heb gisteren een nieuwe voorraad gekocht (met en zonder balsam) dus ik kan er weer even tegen.

Overigens heb ik een keer in een vergadering mijn bril geprobeerd te poetsen met zo'n balsamzakdoek. Ik was zelf aan het woord dus deed dat poetsen er bij en het werd maar niet beter. Hoe harder ik poetste, hoe viezer mijn bril werd. Tot ik er achter kwam dat ik zo'n zacht-voor-je-neus-zakdoekje had gepakt voor mijn bril.

acht reacties

brigitte

Heb je nog niet zo’n obsessie-gevoel voor je fototoestel dan? ;-)

brigitte (E-mail ) (URL) - 04-03-’05 16:31
Mieke

Ja ook wel een beetje maar toch wel minder hoor. Ik kan nog wel naar het toilet zonder mijn fototoestel ;-)

Mieke - 04-03-’05 16:41
Kaat

Mmm, dat van die sigaretten herken ik wel ja.

Kaat (URL) - 04-03-’05 18:18
Simone

Ik heb laatst ook voor het eerst van die enorme niesbuien gehad,

maar het duurde gelukkig maar 2 dagen en ik liep ook constant met papieren zakdoekjes op zak!

;-)

Simone - 04-03-’05 19:14
Leibele

Die nicotine junk dwang neurose herken ik ook nog wel van vroeger.Ben ook al tijden bevrijd.En zakdoekjes?Daar haal ik mijn neus wel voor op.

Leibele (URL) - 04-03-’05 19:28
berta

Sterkte Mieke! En heel veel beterschap…

berta (URL) - 04-03-’05 21:36
V@nM@n

Ja dat roken in die goede oude tijd, toen waren we ook nooit verkouden, het kuchen was geen verkoudheid, je had gewoon even te veel gerookt. Nu zijn we zielig en lopen met zakdoekjes….

haha, beterschap.

V@nM@n (URL) - 04-03-’05 23:08
Mieke

@ VanMan: ik heb ook jarenlang beweerd dat die rook bacteriendodend werkte en dat was ook zo. En hoesten werd idd alleen maar veroorzaakt door het roken. The good old days…. :-p

Mieke - 04-03-’05 23:46


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.