Guusje

05 03 05 - 08:01Gisterenavond in Pulse een interview gezien met Dinand Woesthof over het overlijden van Guusje Nederhorst nu ruim een jaar geleden. Het thema verlies van dierbaren speelt ook in mijn leven een grote rol en gezien het feit dat het interview zou worden gedaan door Reinout Oerlemans, die Guusje ook goed heeft gekend, had ik er hoge verwachtingen van.

Ik vond Dinand oprecht en authentiek en prachtig zoals hij sprak over wat er gebeurd was en wat dat met hem deed. Over dat Guusje een echte rock&roll-chick was en ook een heel spiritueel mens. Over dat hij en Guusje altijd de positieve kant zochten, het licht en wat zijn muziek daarbij betekende. Over Maddy, zijn eerste vriendin die hij verloor aan kanker. Over zijn zoontje Dean Maddy. Het ontroerde me en ik vond het aangrijpend.

Ik vond het jammer dat Oerlemans zoveel kansen liet liggen om tot een echt gesprek met Dinand te komen over al deze thema's. Hij leek meer geconcentreerd op zijn eigen volgende vraag dan op wat hem door Dinand verteld werd. Op al deze onderwerpen die hierboven genoemd worden bleef het gesprek steken bij het begin en werd nergens echt op ingegaan. Ik moest denken aan de beschrijving die ik pas las bij Hanneke Groenteman over Jeroen Pauw die Prinses Maxima interviewt.

Of het nou het format van Pulse in de weg zat of dat Oerlemans nou gewoon geen interviewer is van het formaat dat je nodig hebt om een gesprek te voeren over zulke delicate materie? Ik denk eerlijk gezegd het laatste.

elf reacties

V@nM@n

En toch vind ik die mascottereclame een misser van Dinand

V@nM@n (URL) - 05-03-’05 08:32
Mieke

@ VanMan: ik zou niet eens weten welke reclame je bedoelt VanMan. Of bedoel je het feit DAT hij reclame maakt voor Mascotte?

Mieke - 05-03-’05 09:59
Puur Kaat

Ik heb bewust niet gekeken. Te pijnlijk.

Puur Kaat (URL) - 05-03-’05 10:25
IngKey

Een echt en goed diepte interview past ws. niet zo bij RTL4. ;-)

IngKey (URL) - 05-03-’05 15:16
brigitte

Jammer dat ik het gemist heb.

brigitte (E-mail ) (URL) - 05-03-’05 19:22
Kaat

Ik vond het wel erg aangrijpend. En ik denk dat ze bewust niet alles besproken hebben. Dat weet ik eigenlijk wel zeker.

Kaat (URL) - 05-03-’05 22:32
Mieke

@ Kaat: Het gaat ook niet om alles hoor Kaat. Maar veel mensen kunnen iets hebben aan een verhaal over dat je het licht moet blijven zoeken. Dat is een heel spiritueel gegeven. Een ook dat Guusje een ander mens was dan de persoon die ze speelde in een soapserie. En ook vond ik het zo geweldig van ze dat ze het uit de publiciteit hadden gehouden en dat dat gelukt is. En het zou goed zijn geweest om nog een keer te vertellen hoe goed en dierbaar dat geweest is, want dat was het vast, dat je dit met elkaar kunt doormaken zonder dat heel Nederland op je nek zit.

Dat soort diepte bedoel ik.

Mieke - 05-03-’05 23:42
Leibele

Pulse en Oerlemans zijn niet geschikt voor dit soort verhalen.Ze missen iets.

Leibele (URL) - 06-03-’05 00:08
sab

Oerlemans is programmamaker en geen diepte interviewer. Dat heb ik al vaker gezien. Het gaat om de kijkcijfers en die heeft ie binnen doordat ie iemand heeft die bekend is en voor het eerst over een dierbaar iemand gaat spreken na lange tijd. Dan kan hij daarna de diepte-vragen laten zitten en zich gewoon aan zijn lijstje houden. Het zal altijd een vraag en antwoord iets blijven dan.

sab (URL) - 06-03-’05 10:02
Tibor

Ik heb het helaas niet gezien, maar vind Oerlemans inderdaad een heel slechte interviewer.

Tibor (E-mail ) (URL) - 08-03-’05 08:05

Een of meer reacties staan in de wachtrij om goedgekeurd te worden.(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.