Vakantiespreiding

06 03 05 - 00:44Als je niet 'in' de schoolgaande kinderen zit dan ontgaat je veel van de ratio achter de schoolvakanties. Doordat Hans een dochter heeft in de schoolgaande leeftijd ben ik weer enigszins aangesloten op dat circuit, zij het uit de derde hand. Amanda had twee weken geleden krokusvakantie, zoveel had ik er wel van begrepen. De week erna sprak ik een vriendin en die vertelde me dat haar kroost krokusvakantie had en dat ze nog even zouden gaan wintersporten. OK, vakantiespreiding dus kennelijk, ook in de krokusvakantie. Een aantal dagen geleden sprak ik mijn neef die in Noord Holland woont en genoot van een welverdiende rust in zijn krokusvakantie. Dat hebben ze wel erg ver doorgevoerd die spreiding. En wat zie ik twee dagen geleden: de fietsenmaker is dicht en op het hek waardoor ik deze foto nam zat een bordje: wij hebben krokusvakantie. Onze Driebergse fietsenmaker woont kennelijk in Noord Holland of ander noordelijk gedeelte van Nederland.

Kan iemand mij nog vertellen hoe het zit?

tien reacties

Downer

haha, nee Mieke, het was mij ook al opgevallen, dit is niet meer te volgen ;-)

Downer (URL) - 06-03-’05 01:31
Nijntje

In Vlaanderen is het simpel, de krokusvakantie valt in de week waar het aswoensdag is. Er zijn hier natuurlijk ook niet-katholieke scholen, maar toch, voor iedereen hetzelfde! Hetzelfde trouwens met de novembervakantie, die is altijd in de week van 1 november (allerheiligen)… En dan nog zeggen dat die Belgen dom zijn ;-)

Nijntje - 06-03-’05 09:40
Mieke

En dan was ik de factor carnaval nog vergeten in mijn verhaal. Dat speelt natuurlijk ook nog een rol.

Mieke - 06-03-’05 11:20
V@nM@n

Het is zo verspreid dat niemand daar meer een touw aan kan vastknopen…

V@nM@n (URL) - 06-03-’05 12:41
Leibele

Het is volkomen waanzin die vakantie spreiding.Dus als je fiets kapot is in Driebergen moet je bijvoorbeeld naar Noord Brabant naar een fietsen maker omdat hij z,n vakantie er weer op heeft zitten.Of heeft die Driebergse fietsenmaker daarom z,n handel buiten hebben laten staan?Als service?

Leibele (URL) - 06-03-’05 12:59
Simone

Helemaal mee eens…deze vakantiespreiding is nogal verwarrend! >-(

Simone - 06-03-’05 13:04
Kaat

Mijn ouders gaan altijd op vakantie met vrienden die in een ander deel van Nederland worden. Het wordt steeds moeilijker om die vakantie te plannen, omdat alle kinderen op een ander tijdsstip vakantie hebben.

Kaat (URL) - 06-03-’05 13:05
IngKey

Het hangt vaak af van de plaats waar de school staat die de kids bezoeken. Als Pietje naar A’dam gaat en Keesje naar H’sum, dan hebben beiden een andere vakantieweek. Snappie. :-)

IngKey (URL) - 06-03-’05 13:16
Amiek

Omdat het zo verwarrend is heeft het minsterie een site gemaakt waarop je de vakantiedata vinden kunt: http://www.minocw.nl/onderwijs/vakanties..

En de scholen mogen tegenwoordig veel zelf invullen. Alleen de zomervakantie staat vast. Dus het klopt dat er geen touw meer aan vast te knopen. Dus zelf als het ene kind op de school aan de linker kant van de straat zit, en het andere aan de rechterkant, dan kunnen de vakantiedata verschillen.

Amiek (URL) - 06-03-’05 16:23
berta

Die fietsenmaker maakt er een potje van !!!

berta (URL) - 06-03-’05 22:42


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.