Professionele spammer

08 03 05 - 18:41

Ik had vandaag zoiets gek. Een goede vriend van mij heeft een nieuw boek geschreven en kondigde middels een mailtje aan een ruime honderd mensen aan dat zij binnenkort een aankondiging van de uitgeverij zouden ontvangen van het uitkomen daarvan.

Even later krijg ik (en al die anderen) een mailtje van iemand die reageert naar ons allemaal met de tekst "Ken ik u?" en "Stop met spammen svp". Dus ik stuur een mailtje terug met de tekst "Ik weet niet waarom ik een mailtje van u krijgt maar STOP ZELF MET SPAMMEN!" Waarop ik weer een mailtje terug krijg met de tekst "mafkees". Bij het mailadres stond een website vermeld van een advocatenkantoor en ik heb op die website melding gemaakt van het feit dat iemand zich voordoet als vertegenwoordiger van dat advocatenkantoor en rare mailtjes stuurt, dat ik niet gediend ben van dat soort mailtjes en dat ik maatregelen zal nemen als het doorgaat.

Vervolgens werd ik echt bekogeld met mailtjes van die persoon (X) die zich uitgeeft voor jurist en mij dreigt met een dagvaarding inzake schadevergoeding. Hij stelt dat het bericht dat ik in zijn gastenboek plaatste (en hij overigens binnen vijf minuten had verwijderd) het bedrijf schade zou hebben toegebracht.

Overigens blijkt deze X de vriend van het boek eigenlijk wel te kennen nadat ik die laatste in kennis had gesteld met het verzoek X van mijn dak te halen. Een vreemd geval van witte-boorden-spam-praktijken lijkt het wel. Of van een advocatenpraktijk waar zo weinig klanten zijn dat de vennoten tijd hebben om anderen lastig te vallen met spammailtjes. En om nog maar eens een bekend gezegde te citeren: met zulke vrienden heb je echt geen vijanden nodig.

tien reacties

Amiek

Rare jongens die juristen. Hoewel deze persoon geloof ik andere problemen heeft….

Amiek (URL) - 08-03-’05 20:31
Leibele

Niet iedere jurist heeft gezond verstand.

Leibele (URL) - 08-03-’05 20:37
Downer

Naja! wat een gek, maar groot gelijk dat je actie heb ondernomen.

Ik baal er trouwens steeds vaker van als mensen alle geadresseerden zichtbaar in een mail/nieuwsbrief vermelden. Zo heb ik laatst het tuincentrum teruggemaild om hun daarop te wijzen ;-)

Downer (URL) - 08-03-’05 20:38
V@nM@n

Haha, die verveelde zich gewoon….

V@nM@n (URL) - 08-03-’05 20:46
Simone

Wat een belachelijk gedoe… waar is hij nu helemaal mee bezig! (devil)

Simone - 08-03-’05 21:11
Mieke

Tja, wat een gedoe he. Hij kondigt aan 1 dezer weken een dagvaarding te laten betekenen. Ik denk dat ik de Orde van Advocaten maar eens in ga lichten over de praktijken van deze meneer en het feit dat hij pogingen tot intimidatie onderneemt door misbruik te maken van zijn positie als advocaat. Dat wordt nog spannend! Ik hou jullie op de hoogte :-)

Mieke - 08-03-’05 22:25
Kaat

Die is gek. Ik zeg het je. Gewoon gek.

Kaat (URL) - 08-03-’05 23:23
Morpurgo.nl

Wat wel leuk is, je mag legaal een bedrijf spammen maat het bedrijf niet naar jou als particulier dus klaag hem aan via de OPTA (monkey)

Morpurgo.nl (URL) - 09-03-’05 22:26
Arjan

Waar een mens zich druk over kan maken…

Arjan (URL) - 09-03-’05 22:47
lsmisch

Ik hoop dat de soep niet zo heet gegeten wordt als ze opgediend werd.

lsmisch - 10-03-’05 00:54


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.