Ik wil ook een mummieplant!

10 03 05 - 12:06



Ik zag daarnet zoiets handigs op de TV: een mummieplant. Dat is een gemummificeerde (ooit levende) plant die qua kleur, geur en substantie exact lijkt op een levende plant maar zo dood is als een pier. Het schijnt dat het samenstellen van zo'n mummieplant geen klein klusje is. Blaadje voor blaadje wordt in een glycerineachtige substantie gestoken waardoor het blad die stof opzuigt en de haarvaten er mee worden gevuld. Dat zorgt er dan voor dat de geur en kleur behouden blijven nadat ze op gedroogde echte stammen worden gestoken. Niet de plastic of stoffen namaak van een kunstplant dus.

Het lijkt me DE oplossing voor mijn huiskamer die vrij donker is en geen echt fantastisch klimaat heeft voor een beetje levende plant. Ik neem altijd al planten die geen licht nodig hebben maar zelfs die hebben het zwaar in mijn kamer. Daar komt nog bij dat ik helemaal geen groene vingers heb, integendeel mag ik wel zeggen. Alleen hardnekkige types als sanseveria's hebben op de lange termijn kans om bij mij te overleven. Het schijnt dat zo'n mummieplant het wel 10 jaar uithoudt met alleen wat afstoffen af en toe. Waar kun je zo'n ding kopen? Wie weet er meer van?


Update

Ondertussen heb ik van RTL4 de URL gekregen van het bedrijf Hildering dat doet in die mummieplanten.

tien reacties

Anne-Floor

Dat is nou net wat voor mij, zelfs sanseveria’s gaan dood bij mij. ;-)

Anne-Floor (URL) - 10-03-’05 12:54
Mieke

@ Anne-Floor: niet overdrijven hoor! Die van pas geleden, die nog bladeren had en waarvan je een foto op je weblog had geplaatst, die leefde nog. Maar dat jij niet in de wieg bent gelegd voor plantenmoeder dat wil ik onmiddellijk aannemen. Ik ook niet. Ik troost me maar met de gedachte dat wij weer andere talenten hebben.

Mieke - 10-03-’05 13:00
Ronald

Egypte?

Ronald (URL) - 10-03-’05 14:07
Mieke

@ Ronald: bij de derde piramide aan je linkerhand zeker (jokerp)

Mieke - 10-03-’05 14:10
Downer

“De aanschaf prijzen van kunst en geprepareerde planten zijn vergelijkbaar met deze van echte planten.”

hmm dat valt me mee, verwachtte dat het best duur zou zijn.

Maar echte sanseveria’s zijn natuurlijk ook niet zo goedkoop ;-)

Downer (URL) - 10-03-’05 16:00
brigitte

Ik ben blij met een man met groene vingers want anders was zo’n mummie ook wat voor mij geweest. Als er nu wat dood gaat aan planten is het meteen duidelijk aan wie het ligt.

brigitte (E-mail ) (URL) - 10-03-’05 17:29
Simone

Geef mij maar een echte plant, want die heeft tenminste een goede energieke uitstraling! ;-)

Simone - 10-03-’05 19:47
Arjan

Had ik dat geweten….Vandaag had ik zo’n 12 ton glycerine in de auto.

Arjan (URL) - 10-03-’05 20:14
V@nM@n

gelukkig doen de kamerplanten het hier goed. En een voordeel daarvan is dat de orchideeen echt bloeien en ruiken….en groeien.

V@nM@n (URL) - 10-03-’05 21:07
mitrandir

Een cactus zal het daar toch wel uithouden? Die houden het zo’n beetje overal uit.

mitrandir (E-mail ) (URL) - 13-03-’05 18:39


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.