Cocoonen

13 03 05 - 11:22



We hebben zaterdagavond weer eens Mahjong gespeeld. Omdat het zulk treurig en slecht weer was besloten we te gaan cocoonen: gordijnen dicht, gezellig samen eten maken, warme chocolademelk met slagroom voor Amanda en irish coffee voor ons. Met een muziekje op de achtergrond en een witchocoladen paashaan binnen handbereik, bouwden we de muur op. Het was voor Hans en Amanda de tweede keer dat ze het speelden dus er was wel het een en ander weggezakt maar na een spelletje 'open' spelen wisten ze het toch wel weer enigszins. En verder is het gewoon doen natuurlijk. We spelen het nog in een eenvoudige variant met alleen normaal Mahjong dus geen zeven tweelingen, negen poorten of dertien wezen maar dat komt later nog wel een keer.

Ikzelf heb het spel jarenlang erg veel gespeeld met vrienden en ook tijdens de wintersportvakanties werd er altijd een grote mahjongcompetitie gehouden. Het is een spannend en interessant spel dat het leukste is met zijn vieren maar ook met zijn drieen kan het gespeeld worden. Voor degenen die het niet kennen: het valt nog het beste te vergelijken met een soort rummicub maar dan veel fascinerender door alle variaties die mogelijk zijn. Een leuke site met uitleg, spelregels en puntentelling vind je hier maar het beste kun je het gewoon een keer spelen want dan raak je vast net zo geboeid eraan als wij.

tien reacties

hanneke

ik ken de pc-versie van het spel wel, is dat te vergelijken?

hanneke (URL) - 13-03-’05 11:46
Mieke

@ Hanneke: met die stapeltjes waarbij je twee gelijken moet zoeken? Nee, helemaal niet te vergelijken met het echt spel dat je IRL speelt. Dat is heel anders.

Mieke - 13-03-’05 11:50
hanneke

ben een tijd verslaafd geweest aan dat spel ;-)

ben benieuwd, als het een keer binnen handbereik is, zal ik het eens uitproberen :-)

hanneke (URL) - 13-03-’05 11:53
brigitte

Ik ken het spel totaal niet. Je maakt me nieuwsgierig Mieke.

brigitte (E-mail ) (URL) - 13-03-’05 11:59
sab

Mahjong is echt een vreselijk goed spel. Helaas heb ik het al jaren niet gespeeld want het is echt vreselijk leuk. Toch maar eens wat mensen in mijn omgeving gaan porren om een avondje te organiseren.

sab (URL) - 13-03-’05 12:15
V@nM@n

Het ziet er in ieder geval gelikt uit….

V@nM@n (URL) - 13-03-’05 12:43
Leibele

Een heerlijk leuk en boeiend en vooral mooi spel.Heb het heel vaak gespeelt.Maar ik speel het niet op dezelfde manier zoals de Honkong Chinezen dat deden toen ik nog in de Nieuwmarkt buurt woonde in het begin van de jaren zeventig.Die hadden heel vaak hun restaurant ingezet,kompleet met personeel.Soms was er eentje tussen die niet tegen z,n verlies kon en dan vlogen de kogels om je oren in de Binnen Bantammersteeg in Mokum.

Leibele (URL) - 13-03-’05 13:58
GeeSpot

Heerlijk spel inderdaad! Goeie opvolger voor de scrabble-match :)

GeeSpot (URL) - 13-03-’05 14:23
mitrandir

Klinkt erg leuk en gezellig! :-)

Ik zou wel bijna claustrofobisch worden van dat cocoonen, jullie niet?

mitrandir (E-mail ) (URL) - 13-03-’05 18:47
mathilde

In welke tijd woonde je in de Binnen Bantammer? Ik woonde er begin jaren zeventig in een kraakpand, maar kan hem nu niet meer vinden in Amsterdam. Wat wij toen de Binnen Bantammer noemden heet nu Nieuwe Jonkerstraat.. Daar zat een Chinees restaurant in een keldertje. Weet je er nog iets van?

mathilde (E-mail ) - 28-08-’09 23:45


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.