Paashaan verdringt Paashaas

15 03 05 - 16:46



Het is echt opvallend... volgens mij is er een ontwikkeling gaande dat de paashaas zoals wij die sinds jaar en dag kennen uit het straatbeeld dreigt te verdwijnen en verdrongen dreigt te worden door de paashaan. Vroeger zag je nog wel eens van die chocoladehazen met een mandje eieren op hun rug in de winkels maar ik heb er dit jaar nog niet eentje gezien. Hazen wel - enkele exemplaren slechts - maar zonder mandje eieren.

Nou is dat ook niet zo'n voor de hand liggen combinatie: hazen en eieren. Bij een haas zou je toch eerder iets van een wortel verwachten of een mals blaadje sla. Het moderne kind pikt het waarschijnlijk anno 2005 niet meer. Ook het internet draagt wellicht bij aan de ontmythologisering van het paashazenverhaal omdat ieder kind die een beetje kan googelen ontdekt dat hazen helemaal geen eieren op hun rug dragen. En de commerciele jongens hebben daar met de paashaan slim op ingespeeld. Ik scoorde er afgelopen zaterdag twee: eentje bij de Hema (rechts en van chocolade en derhalve nu in de paashanenhemel) en eentje bij Albert Heijn (van pluche, zelfs wasbaar en nu de favoriete knuffel van Amanda). Als je op de foto klikt zie je het hele plaatje.

De haas is dood, leve de haan!

zeven reacties

brigitte

Ik zie anders toch nog wel erg veel hazen om me heen hier hoor. Of zou dat weer komen omdat wij hier in Brabant altijd wat achter lopen op de rest van Nederland? ;-)

brigitte (E-mail ) (URL) - 15-03-’05 17:26
Mieke

@ Brigitte: dat kan best zo zijn. Misschien is er ook wel een verschil tussen de stad en het platteland. Of is het een lokaal verschijnsel voor ons dorp?????

Mieke - 15-03-’05 17:28
amanda

Nou bij ons staat et er vol mee hoor !!!

amanda - 15-03-’05 18:57
V@nM@n

Ik heb er echt nog niet op gelet, als er maar eieren blijven….

V@nM@n (URL) - 15-03-’05 19:41
Simone

Ze staan samen gezellig op de foto, grappig!

Maar wat heeft de paashaan een bolle ogen… :-p

Simone - 15-03-’05 21:37
Amiek

Ik zal morgen wat hazenfoto’s maken hier in het dorp. En wat betreft die haas: als ie dood is oké dan istie dood, maar dan wel graag in de hazenpeper dat beest!

Amiek (URL) - 15-03-’05 22:53
Downer

Ik las het al in je eerder stukje, huh paashaan? dacht ik toen.

Eens kijken of de hanen hier ook te koop zijn :-)

Downer (URL) - 15-03-’05 23:04


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.