Innovatief waterbeheer

16 03 05 - 10:18



Een vriend van ons is actief in een heel interessant project dat zich bezig houdt met innovatief waterbeheer. Op het landgoed Het Lankheet, vlakbij Haaksbergen, wordt in de komende vijf jaar fundamenteel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de zuivering van oppervlaktewater met behulp van rietfilters. Op het Lankheet zijn waterbeheer en natuurontwikkeling op een harmonische manier gecombineerd. Zo zijn bijvoorbeeld sinds de winter van 1999/2000 weer historische vloeiweiden in gebruik zoals die vroeger ook overal te vinden waren (klik op het plaatje voor vergroting). Het is boeiend dat een oude natuurbeheertechniek weer van stal wordt gehaald en gecombineerd met de inzichten van nu weer in gebruik wordt genomen. Wil je meer weten over het innovatief waterbeheer kijk dan op de site van Het Lankheet. Via die site kun je overigens een interessante DVD bestellen over vloeiweiden.

zeven reacties

brigitte

De terugkeer van dat soort gebieden is ook erg belangrijk voor de terugkeer van bepaalde soorten vogels en ook vissen in die rivieren. Ik heb er veel over geleerd in de tijd dat ik meehielp om een CD rom te maken over vissen in Nederland. Erg interessante materie. Die DVD lijkt me wel wat Mieke.

brigitte (E-mail ) (URL) - 16-03-’05 16:28
Mieke

Ik heb de DVD zojuist gekregen Brigitte en ik ben er heel benieuwd naar. Je hoort er nog wel van. Misschien schrijf ik er later nog wel een keer een logje over als ik die eenmaal goed heb bekeken.

Mieke - 16-03-’05 16:55
Simone

Boeiende weblog van Het Lankheet! (blush)

Simone - 16-03-’05 20:45
V@nM@n

Interessant thema vandaag… Ik ben een echte waterboer in dat opzicht.

V@nM@n (URL) - 16-03-’05 22:12
Mieke

@ VanMan: wat leuk! Dan moet jij zeker Eric van Het Lankheet een keer ontmoeten en tenminste de DVD een keer bekijken want die is erg interessant.

Mieke - 16-03-’05 22:21
Leibele

Landschap naar mijn hart.Zo ken ik het nog wel uit mijn jeugd.Niet alleen dat natte hoor,ook die houtwallen.Jammer dat de meesten gesloopt zijn.

Leibele (URL) - 17-03-’05 01:40
Janneke

Leuk, een logje over Hoksebarge, de plaats waar ik naar school ging, waar ik werk en waar ik ooit hoop te wonen! Over landschap en water weet ik (te) weinig, maar ik zal eens op die site kijken. Klinkt wel interessant!

Janneke (URL) - 17-03-’05 21:33


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.