Amanic Electric

19 03 05 - 14:13De droom van mijn dochter Amanda is om later musicalster te worden, Ze zit inmiddels op een theaterschool in Woerden samen met haar vriendinnetje Nicole die later wil gaan acteren in films. De theaterschool Klooster Woerden die, zoals de naam al zegt, gevestigd is in een voormalig klooster complex, organiseert ieder jaar voor de leerlingen van de dans- en theaterschool 'The Contest' waarin zo'n zestig leerlingen met elkaar in competitie gaan om de hoofdprijs: twee kaartjes voor een musical naar keuze. Amanda en Nicole zijn al wekenlang in de weer om aan hun act 'Amanic Electric' te bouwen en te schaven. Ook tijdens haar bezoeken aan mij was Amanda druk met de voorbereidingen. Zo heeft ze onder andere samen met Mieke een muziekje gecomponeerd in GarageBand voor het stukje dans dat in de performance zat.

En gisteren was de grote dag. Ruim van te voren stond de kloostergang al volgepakt met ouders en andere belangstellenden voor de zinderende contest in het inpandige theater waar ook wekelijks professionele acts optreden. We waren aangenaam verrast door de gedegen aanpak van juryleden medewerkers en docenten, waaronder Jimmy Plooij (acteren), Debora van Straaten (zang) en Rita Hausherr (dans). In totaal waren er 22 performances, waaronder solo-acts, duo's, trio's en dansgroepen. Het niveau was hoog voor zulke jonge leerlingen van 11-17 jaar. Amanda en Nicole waren act nummer 7. Hun optreden bestond uit een cabaretachtig deel, dans en zang. Als oude dametjes die bij de dierenwinkel een grasparkietje wilde kopen kwamen ze op (klik foto voor vergroting), om daarna een grappig liedje te zingen en vervolgens ontdaan van de oma-kleren te dansen op de zelfgefabriceerde muziek. De act sloeg goed aan in de zaal, er werd veel gelachen.

Toen de drie prijswinnaars bekend werden gemaakt en de derde en tweede prijs vergeven waren, kreeg ik het bange vermoeden dat ze niet in de prijzen waren gevallen. De spanning werd er goed ingehouden door jurylid Jimmy Plooij, maar langzaam maar zeker ging zijn omschrijving van de winnaars richting Amanic Electric. Ze waren geeindigd op de eerste plaats!!!! Veel trotser kun je als vader niet zijn. Amanda en Nicole slaakten junglekreten en vlogen elkaar om de nek. Uiteraard moesten de winnaars de winnende performance nog een keer herhalen en ook voor de tweede keer stond hun act als een huis. Wie weet eindigen de 13-jarige Amanda en 14-jarige Nicole wel als een cabaretduo in plaats van hun oorspronkelijke ambities. De basis voor de toekomst is bij deze gelegd.


Update: Hier nog een kort filmpje van na de prijsuitreiking

zes reacties

amanda

Het was super leuk en ik denk er elke minuut van de dag aan

amanda - 19-03-’05 14:19
Peter

Van harte gefeliciteerd. Kunnen we alvast kaartjes bestellen voor de eerste voorstelling als jullie als cabaretduo zijn begonnen? ;)

Peter (URL) - 19-03-’05 20:23
brigitte

Geweldig zeg, Proficiat!!! Je hebt toch zeker wel alles op film vastgelegd Hans?

brigitte (E-mail ) (URL) - 19-03-’05 20:54
Hans

@Brigitte: Mieke en ik hebben foto’s gemaakt en mieke ook zoals gebruikelijk een filmpje. Inmiddels heeft Mieke er al een professioneel ogende DVD van gebakken;-)

Hans (URL) - 19-03-’05 23:25
brigitte

@Hans: Ah mooi zo dan kunnen wij het ook nog een keer bekijken :-)

brigitte (E-mail ) (URL) - 20-03-’05 09:26
amanda (uit alkmaar)

Heeey mieke, wat stoer dat amanda heeft gewonnen!!! ik ben trots op haar!!! misschien wordt ze nog ooit ontdekt ;)
xxxx

amanda (uit alkmaar) (E-mail ) - 04-09-’07 16:08


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.