Sweet

20 03 05 - 11:35

Macro Day


Mandarijnen zijn heerlijk. Ik kan meestal het water in mijn mond voelen lopen als ik er eentje ruik, want ze geuren ook nog zo. En dan verheug je je echt op die smaak. Soms is het helemaal wat je wilde maar soms ook - en tegenwoordig heb ik dat geregeld - zit die mandarijn vol met pitten. Sommige zijn zelfs meer pit dan mandarijn. Dat is zo'n afknapper! Heb jij dat nou ook? En dan zit je met zo'n netje met van die pitmandarijnen en heb je het na de eerste eigenlijk al helemaal gehad met het hele netje. Wat is er gebeurd met de vermelding 'gegarandeerd zonder pit?' op het label? Het zal wel minder biologisch verantwoord zijn maar het verhoogt het eetplezier enorm. Voor mij in ieder geval wel.


De associatie die Hans bij zoet had was honing die goudkleurig en traag van een lepel afdruipt. Klik hier om te kijken hoe zijn interpretatie daarvan is.

tien reacties

hanneke

ik heb inderdaad ook zitten denken aan honing, maar dat is zo’n troep!!

mandarijnen vind ik eigenlijk alleen lekker in december, als de Sint in het land is.. en pas op met die pitjes, anders groeit er zomaar een mandarijnenboom in je buik! ;-)

trouwens, het duurt de laatste tijd heel lang voordat jullie blog opent… weet niet waar het door komt?

hanneke (URL) - 20-03-’05 11:52
Mieke

@ Hanneke: Hans deed het netjes boven het honingpotje dus geen troep.

Wat dat laden betreft: de laatste tijd geeft blogroll nogal wat problemen. Bij ons is dat in de buurt van het 6e onderdeel dat hij moet laden. Daar is het wachten dan soms wel een minuut op. Misschien dat we die blogroll er wel uit gaan gooien. Ik lees toch meestal de logjes via de RSS-reader en als ik ‘normale’ links zoek dan kan dat op onze linkpagina ook wel.

Mieke - 20-03-’05 12:14
hanneke

ik had laatst ook iets geks met blogrolling. zat me te verheugen om het precies in mijn site te passen. aangemeld en even wachten op het mailtje om te activeren. dat mailtje kwam pas na 4 dagen! in de tussentijd had ik mijn links natuurlijk al lang zelf gemaakt ;-)

trouwens, over blogrolling: moet je zelf steeds pingen? mijn site blijft hangen op vorige week zaterdag… :-S

hanneke (URL) - 20-03-’05 12:18
hanneke

(sorry voor het offtopic gaan…….)

hanneke (URL) - 20-03-’05 12:19
berta

Allebei zaaaaaaaalig ….

berta (URL) - 20-03-’05 12:24
Simone

Mooie foto’s weer! :-)

Ik ben ook dol op mandarijnen, maar het duurt inderdaad wel even voordat je echt lekkere mandarijnen( zonder pit) vindt in de winkel!

Heb je de vrucht Minneola wel eens geproefd, ook heel lekker en sappig. l-)

Simone - 20-03-’05 13:09
brigitte

Ik heb helemaal niets met mandarijnen. Maar de foto is prachtig!

brigitte (E-mail ) (URL) - 20-03-’05 21:19
brigitte

Die van Hans ook trouwens ;-)

brigitte (E-mail ) (URL) - 20-03-’05 21:19
mitrandir

(Bijna) pitloze mandarijnen kun je kweken in principe, geheel natuurlijk, dus biologisch wel verantwoord hoor :-). Vaak zijn die pitten-mandarijnen dan ook nog zo flauw van smaak he, bah.

mitrandir (E-mail ) (URL) - 22-03-’05 16:46
snoopy

ik zit dus net een mandarijn te eten en kom de hele tijd pitten tegen, volgens mij zijn clementines zonder pit verkrijgbaar…

snoopy - 30-11-’05 14:37


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.