Mijn PAM

30 03 05 - 15:06



Ik heb hem al een jaartje of twee in huis maar het batterijtje was op (goede smoes). Van Hans kreeg ik onlangs een stappenteller en die gebruikte ik de laatste tijd wel eens. Nu heb ik eindelijk een nieuwe batterij gekocht en hem weer in gebruik genomen: de PAM. De PAM meet je persoonlijke activiteit op een dag door de beweegenergie te meten ten opzicht van de rustenergie. Iedere dag een half uurtje gematigd intensief bewegen, vijf dagen per week, ofwel de Nederlandse Norm Gezond Bewegen, is niet gemakkelijk uit te drukken in de Pam score, omdat deze ook afhangt van wat je de overige 23 en een half uur doet. Hier is een soort overzicht van het activiteitenniveau. Je ziet de score van mensen beneden 20 jaar en tussen haakjes de scores per activiteitenniveau van mensen tussen 40 en 65 jaar. Ik ben nu sinds zondag begonnen en mijn score is tot nu toe: zondag 50 (intensief), maandag 59 (intensief) en dinsdag 91 (zeer intensief). Ik vind wel dat ik goed bezig ben en PAM ondersteunt die opvatting voorlopig met een mooi cijfer. Gemiddeld sta ik na drie dagen op 30 per week (omdat hij de totaalscore van 3 dagen door 7 dagen deelt is er een enigszins vertekend beeld).

zes reacties

brigitte

Klinkt allemaal behoorlijk ingewikkeld. Draag je dat ding op je lichaam ergens? Ik kijk gewoon hoe ik me voel en zo nu en dan op de weegschaal of ik niet zwaarder geworden ben en daar hou ik het bij.

brigitte (E-mail ) (URL) - 30-03-’05 19:12
V@nM@n

Succes dan de rest van de week, beweeg ze…

V@nM@n (URL) - 30-03-’05 19:22
Simone

Leuk hoor, zo’n PAM, maar ik heb ‘m echt niet nodig.

Ik fiets elke dag een uur en loop veel trap op, trap af.

;-)

Simone - 30-03-’05 19:23
Downer

Wow gaaf ding, is het echt wat Mieke?

Vind het wel wat voor mij, maar ze zijn helaas nogal prijzig…

Downer (URL) - 31-03-’05 12:34
Mieke

@ Downer: voor mij is het wel wat. Ik moet opletten dat ik voldoende beweeg omdat ik dat in mijn werk eigenlijk ook nauwelijks doe en het houdt me alert dat ik moet zorgen nog wat fysieke arbeid te verrichten. En als je een windowsmachine hebt kun je ook nog op het web bijhouden wat je scores zijn. Die software doet het helaas niet op de Mac :-(

Mieke - 31-03-’05 13:19
Downer

Voor mij ook, vaak niet fit en dan ga je makkelijk zitten (achter de pc dus meestal) maar die prijs… hmm, duurt nog zolang voor ik jarig ben ;-)

Downer (URL) - 31-03-’05 14:28


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.