Ooievaars in Oudewater

31 03 05 - 20:48Tweede Paasdag waren we in Oudewater en hebben we wat rond gekeken in dat pittoreske stadje met een heleboel monumentenpandjes in het centrum. Hoewel het weer grijs en verre van stralend was, bood het stadje een sfeervol aanzien met zijn grachtje en bruggetjes. Oudewater is bekend vanwege de touwindustrie (er is dan ook een touwmuseum), de Heksenwaag (ook een museum) en het ooievaarsnest op het stadhuis. Hoewel op het stadhuis een bord was bevestigd dat er al heel lang geen ooievaars meer op het nest hadden gezeten had de praktijk het bord ingehaald. Op het nest zaten twee prachtige ooievaars. Eerst dachten we nog even (toen er nog maar eentje op zat) dat het een namaakooievaar was - daar voor de toeristen geplant - maar toen die begon te bewegen hebben we snel onze camera gepakt en konden we ons hart ophalen. Wat een prachtige gezicht en wat maken die beesten een lawaai zeg! En speciaal voor ons gingen ze nog even met elkaar tekeer bovenop het nest. Paren of spelen? We konden het niet helemaal onderscheiden maar het leverde interessante plaatjes op.

twee reacties

Simone

Tijdens onze fietstocht zagen wij ook plotseling 2 ooievaars lopen op een open grasveld in het bos… heel bijzonder en leuk om naar te kijken. (blush)

Simone - 31-03-’05 22:19
V@nM@n

Kijk, daar heb je nu wat aan. Toen we afgelopen jaar in tsjechie waren zat op 100 meter van ons een ooiervaarspaar met enkele jongen boven op een fabrieksschoorsteen. Daar hebben we uren naar gekeken en heb ik ook nog enkele foto’s van.

V@nM@n (URL) - 31-03-’05 22:54


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.