Westlife's no 1's tour

31 03 05 - 01:13



Gisterenavond was ik met neven B en D in de Heineken Music Hall in Amsterdam voor een concert van de Ierse band Westlife. Het was het verjaardagsconcert voor B en neef N waar ik al eerder over schreef. Neef N echter had zijn enkelband gescheurd en kon niet mee dus viel D in de prijzen. Ruim anderhalf uur voordat het voorprogramma met Jim zou beginnen stonden we in de rij voor de HMH. Ik had de heren opgehaald van Amsterdam Centraal en per trein waren we naar station Bijlmer gegaan. In de rij viel vooral de grote hoeveelheid troep op aan de voorkant er van: slaapzakken, rugzakken, voedsel, flesjes, matjes, kussens. Kennelijk had een aantal die-hard-Westlife-fans er de nacht door gebracht.

Ik moet overigens eerlijk bekennen dat ik wel van Westlife gehoord had maar absoluut niet wist wat voor muziek ze maakten. Verrast was ik wel toen bleek dat ze ondermeer de muzikale jaren vijftig in een nieuw jasje hadden gestoken. Grappig dat dit dan weer leuk gevonden wordt door jonge mensen van nu.

Het was een fantastische show. Wervelend, prachtig licht, mooie effecten en natuurlijk ook vuurwerk. Er waren een aantal sets met tussendoor verkleedmomenten voor Shane, Nicky, Mark en Kian. We genoten met zijn allen van ondermeer Unbreakable, Mandy, I lay my love on you, Mack the Knife, When I fall in love en Smile. Erg leuk die jaren vijftig nummers maar ook de wat meer up-tempo-nummers brachten de zaal tot enthousiasme.

Je mocht niet fotograferen maar natuurlijk deed iedereen het wel stiekem. Het valt met al die fotograferende en filmende mobieltjes ook nauwelijks te bestrijden. Ik had mijn kleine Pentaxcamera bij me en gezien de afstand tot het podiium en het vermogen van die camera mocht er niet al te veel van de foto's verwacht worden. De foto bij dit logje viel echter niet tegen en is gemaakt tijdens de toegift. Klikken geeft dit keer een hele nieuwe dimensie dus doe het wel even.

Ik weet niet of ik ooit uit eigener beweging bij Westlife zou zijn terecht gekomen maar ik moet zeggen: ik heb genoten. Het was een geweldig concert en een show die staat als een huis. Maar vooral ook is het leuk die twee, B en D, zo te zien genieten. Ik weet zeker dat ook D volgend jaar wel een concertkaartje voor zijn verjaardag wil en B natuurlijk ook.

zeven reacties

V@nM@n

Dus voor herhaling vatbaar. Ik heb ooit eens voor de verjaardag van een vriendin van mijn dochter het internet afgezocht naar foto’s en muziek van de band. Die was daar ook helemaal weg van. Maar dat is wel al jaren geleden.

V@nM@n (URL) - 31-03-’05 13:31
Mieke

Ja, ze zijn al een jaar of zeven bezig blijkbaar. Ik heb ondertussen ook het e.e.a. in huis want ik wilde toch wel even luisteren naar die band.

Mieke - 31-03-’05 13:50
Bart

Ja, zeker voor herhaling vatbaar. Het was erg leuk Mieke!!! :-D Net zoals vorig jaar weer een onwijs leuk concert. Het was leuker en groter dan ik d8 van te voren. Ook nog wat leuke foto’s en filmpjes aan over gehouden en het boekje natuurlijk.

Bart (E-mail ) (URL) - 31-03-’05 16:04
Marieke

Dit was de tweede keer dat ik naar Westlife ben geweest, vorig jaar stond ik ook er ook. Ik ben al fan van hun sinds ze bestonden. Deze show vond ik mooier dan de Turnaround tour, want nu hadden ze veel meer lol met elkaar. Ik stond vooraan in het midden. Echt een hele mooie show. Volgend jaar sta ik er weer! ;)

Marieke - 02-04-’05 11:09
Melissa

Ik ben dr ook geweest en vond het echt een superleuk concert! M’n buurmeisje vroeg of ik mee ging, eerder was ik nooit echt super fan van ze ofzo, maar ik ging toch gewoon mee… Concert is altijd wel leuk. Maar sinds ik naar dat concert ben geweest ben ik echt helemaal fan geworden, en volgend jaar ga ik ook zeker weer!

Groetjes Melissa.

Melissa (E-mail ) - 09-04-’05 16:56
Susanne

Ondanks dat het een ontzettend en leuk concert was, ik heb genoten. vind ik het vreemd dat er nergens kritisch over het concert wordt gepraat. Iedereen die er is geweest, weet dat de tijd tussen het voorprogramma en de hoofdact veel te lang duurde. Het ongelovelijke lompe optreden van zanger Mark die blijkbaar of erg ziek was of liever thuis achter de televisie had willen zitten. En dat het geluid bij de meeste liedjes echt veel te hard stond. Jammer dat de microfoon van Shane uitviel (toen hij op de trap zat) dit soort dingen mogen niet gebeuren bij een grote professionele show! Begrijp me niet verkeerd, ik heb een erg leuke avond gehad, maar de kanttekeningen kunnen ook gezegd worden. Groet Susanne

Susanne (E-mail ) - 15-04-’05 09:07
Marieke

Susanne, Mark was idd ziek. Hij zag helemaal wit en was niet goed in orde, dat kun je zo zien. Lomp is hij dan ook niet, ik vindt het juist heel knap van hem, dat hij ondanks dat hij ziek was toch nog het podium op gaat voor zijn fans! En bij elke grote show kan iets gebeuren. Het is toch gelijk goed op gelost? Shane kreeg gelijk een nieuwe microfoon! Tuurlijk hoort zoiets niet, maar het kan gewoon gebeuren daar moet je niet zo zeikerig over doen.

Marieke - 21-04-’05 19:51


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.