Paarse krokodil en proefdieren

12 04 05 - 18:29Er zijn de laatste tijd weer wat schitterende reclames bij gekomen. Natuurlijk springt de 'paarse krokodil' het meest in het oog. Barend en Van Dorp hebben er zelfs een rubriek in hun programma naar genoemd. Voor wie hem niet kent: Een mevrouw komt bij de balie van het zwembad om de paarse krokodil terug te vragen die haar dochter kwijt is. Hoewel ze hem zien staan moet ze allerlei dingen invullen om het ding terug te krijgen. Een "Paarse Krokodil" is in korte tijd synoniem geworden voor een situatie waarin je tegen een bureaucratische muur oploopt.

Maar die van de proefdieren is ook mooi en doeltreffend. Daarin zie je een mevrouw met een hondje lopen en wordt haar gevraagd om ze bereid is om een stofje in haar hondjes neus te spuiten. De mevrouw reageert verontwaardigd en gaat absoluut niet op het verzoek in. Boodschap: je doet dat soort dingen die als je van iets of van iemand houdt. En zo is het maar net. Als wij van de wereld om ons heen en de dieren die daarin leven houden dan doen we dit soort dingen niet tenzij ons eigen leven op het spel staat. Op het plaatje het schilderij proefdier van Inge Casimir (klik voor vergroting).

Wat is jouw favoriete reclame?

vijf reacties

V@nM@n

De opelreclame ben ik helemaal voor. Waar die man die opel voor zijn zoontje van twee koopt voor als hij 18 wordt. En tot die tijd er zelf in blijft rijden.

V@nM@n (URL) - 12-04-’05 19:26
Kaat

Die proefdieren reclame is echt geweldig! Ik moet daar elke keer zo om lachen. Maar voor mij blijft de olifant van Rolo toch altijd op nummer 1 staan.

Kaat (URL) - 12-04-’05 19:32
Arjan

Televisie kijken doe ik vrij weinig maar de reclame spots die voorheen iov

Melkunie werden uitgezonden met een koe als ??n van de hoofdrolspelers

zijn nog steeds favoriet bij mij.

Dit geeft misschien ook een beetje aan hoeveel of liever gezegd hoe weinig

ik naar tv kijk.

Dat schilderij van Inge Casimir vind ik trouwens erg mooi.

Arjan (URL) - 12-04-’05 20:15
Mieke

Ja, die Rolo is fantastisch altijd nog en trouwens die van Bommetje ook met die koe. En VanMan, jij hebt ook een mooie met die Openreclame. Overigens kijk ik ook zelden TV maar daarom maken goede spotje ook meer indruk dan wanneer je veel kijkt.

Mieke - 12-04-’05 20:32
sab

Tjeemig zeg dat is lastig zeg, want ik merk dat ik niet altijd onbevanngen kan kijken naar reclame, laten we het beroepsdeformatie noemen. Eigenlijk zijn ze allemaal een soort studie op zich de reclames.

sab (URL) - 13-04-’05 14:50


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.