Creative Commons

19 05 05 - 11:35


Het gebeurt de laatste tijd nog wel eens dat we foto's van onszelf aantreffen op uitingen van anderen. Ik dacht tot voor kort dat het alleen Hans' foto's betrof omdat hij professioneel actief is op het gebied van theater- en stagefotografie. Maar op een uitnodiging van Fort van de Verbeelding trof ik bovenstaande foto van mijn hand aan. Bij navraag bij de organisatie zeiden ze dat ze die hadden uit het archief van Oerol (de foto is van Oerol vorig jaar van Tuig met het programma Tegenwind). Navraag bij Oerol levert op dat die ontkennen dat die foto in hun archief zit maar dat ik door de foto's naast elkaar te leggen wel kan zien of het mijn foto is. Met die laatste tip was ik natuurlijk erg blij en toen ik de foto's naast elkaar legde kreeg ik alleen nog maar meer bevestiging dat het de mijne was. Fort van de Verbeelding laat mij overigens vanmorgen per mail weten dat het idd wel mogelijk zou kunnen zijn dat hij van het internet is gehaald zonder op de bron te letten.
Op zich heb ik er niet zoveel op tegen dat mensen foto's van mij gebruiken maar dan toch graag met naamsvermelding. Daarom heb ik nu maar een Creative Commons Licentie op de weblog gezet. Daarmee geven we precies te kennen wat we wel en niet acceptabel vinden. Je vindt de button in de linkerkolom onder copyright. Wil je ook zo'n licentie kijk dan eens hier.

vijf reacties

Simone

Heel goed van je, want nu weet iedereen waar hij rekening mee moet houden. >-D

Simone - 19-05-’05 11:50
ferrie

je kunt je naam in de foto zetten (als een relief of als tekst) je kunt de map met foto’s beveiligen (werkt alleen tegen diep-linking) maar echt misbruik tegen gaan blijft moeilijk een afdoende oplossing is er niet. notitieblogje bezwijkt bijna onder het internetverkeer alleen omdat er veel foto’s staan. hopelijk werkt CC wel!

ferrie (E-mail ) (URL) - 19-05-’05 15:12
sab

Vergeet iWatermark niet he!

sab (URL) - 19-05-’05 17:50
V@nM@n

Je kunt tegenwoordig een bijna onzichtbare markering aan je foto’s meegeven. Kun je altijd het origineel er uit halen.

V@nM@n (URL) - 19-05-’05 20:49
ferrie

goeie tip sab :-)

ferrie (E-mail ) (URL) - 19-05-’05 21:12


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.