Nog 1 nachtje slapen

31 05 05 - 13:23


Morgen is het dan zover en stemt Nederland bij referendum over de nieuwe Europese Grondwet. Ik heb nog nooit zoveel over Europa horen praten als de laatste weken. En ook nog nooit zoveel onzin en onjuistheden horen vertellen door mensen van wie je zou mogen verwachten dat ze goede en actuele informatie geven. Wat ik ga stemmen is geen nieuws meer want de NEE-banner staat al eventjes bij ons op de voorpagina. Frankrijk heeft al NEE gezegd en het zou me verbazen als Nederland er uit zou komen met een JA-uitslag. Maar je weet het nooit natuurlijk.
Om iedereen die nog niet heeft besloten te gaan stemmen alsnog te inspireren hier een linkje naar het referendumlied dat afkomstig is van Bieslog (waar meneer Foppe trouwens denkt dat het referendum niet doorgaat).
Overigens, weet jij waar de knoflookgrens loopt? Die scheidt volgens sommige mensen de landen die voor Europa zijn van de landen die er niet zo warm voor lopen. Volgens mij is Frankrijk afgelopen zondag dan de knoflookgrens in noordelijke richting gepasseerd. Voor de liefhebbers tot slot nog een opmerking die Francisco van Jole had op zijn weblog en waar ik erg om moest lachen: Je kunt je afvragen of het verstandig is om een referendum te houden in een land waar de Top 40 al weken wordt gedomineerd door een lied met de titel 'Geef mij je angst'.

zes reacties

Peter

Hier nog wat aardig leesvoer van Paul van Buitenen: http://www.europatransparant.nl/?pag=7

Ik heb lang getwijfeld maar het wordt toch een duidelijke NEE.

Peter (URL) - 31-05-’05 14:11
V@nM@n

Ik ga morgen gauw nee stemmen..

V@nM@n (URL) - 31-05-’05 20:05
Arjan

Hopelijk beschouwen ze de uitslag als een bindende uitslag….

Arjan (URL) - 31-05-’05 22:33
brigitte

Nee

brigitte (E-mail ) (URL) - 01-06-’05 09:02
GeeSpot

Haha, geweldige uitspraak van Francisco! Mijn NEE! hebben ze!

GeeSpot (URL) - 01-06-’05 15:30
Downer

De mijne ook, ben benieuwd vanavond :-)

Downer (URL) - 01-06-’05 16:52


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.