Genieten bij Kagetsu

01 06 05 - 11:57


Gisteren uit eten geweest in een piepklein maar heel goed restaurant, Kagetsu in Amsterdam. Het lijkt minder klein dan het is omdat ze er spiegels tegen de wanden hebben aangebracht hetgeen voorkomt dat de gasten last krijgen van claustrofobie. In het gedeelte met de tafeltjes (waar je met een trapje naar toe gaat) was plaats voor een kleine twintig mensen die er kunnen genieten van fanatastische Japanse gerechten. We aten allerlei heerlijkheden waaronder een heerlijke tempura moriawase, sake teriyaki en maguro sashimi. Voor mij natuurlijk sake er bij en voor Sab - met wie ik er was - een glaasje gewone wijn. Allemaal kleine heerlijk hapjes met als slotakkoord gesorteerd japans ijs: zwarte bonen, groene thee en witte sesam. De bediening is vriendelijk en correct en de WC kan niet op slot maar wie let daar nou op?
Voor wie over al dit heerlijks nog eens een echte expert aan het woord wil hebben kan hier even kijken. Een aanrader dus, maar niet allemaal tegelijk!
Op de foto een reflectie van het CS in aanbouw waarvan ik een aantal foto's maakte omdat ik iets eerder dan afgesproken in Amsterdam was gearriveerd (klik voor vergroting).

zeven reacties

Simone

Dat klinkt aantrekkelijk… er zijn trouwens nog meer goeie restaurantjes in de Hartenstraat! Je hebt het over ijs, gemaakt van zwarte bonen etc., lijkt me heel ongewoon en was het toch wel lekker?

Simone - 01-06-’05 15:19
Mieke

Ja grappig he. Het was trouwens heerliljk dat zwarte bonenijs (dat ook donkergrijs van kleur was), lekker pittig en kruidig maar mijn favoriet was toch wel het groene thee ijs (ook groen van kleur).

Mieke - 01-06-’05 15:27
brigitte

Hahaha, had ik het goed geraden op Sab’s weblog ;-)

brigitte (E-mail ) (URL) - 01-06-’05 15:48
Mieke

Kon bijna niet missen toch? (jokerp)

Mieke - 01-06-’05 15:58
Leibele

En de Hartenstraat is een van de mooiste,typische Amsterdamse straatjes.Het was mijn route van huis naar de binnenstad en terug.Maar ik woon niet meer in Amsterdam en dat restaurant ken ik dus niet.

Leibele (URL) - 01-06-’05 16:36
Kaat

Bedankt voor de tip, ik ben gek op Japans.

Kaat (URL) - 01-06-’05 19:16
V@nM@n

Ik krijg al honger onder het lezen….

V@nM@n (URL) - 01-06-’05 20:28


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.