Brandweer in actie

02 06 05 - 17:28


Vandaag onderweg naar college (dat niet door bleek te gaan maar dat is een ander verhaal) kwam ik ineens terecht in een demonstratie van de Utrechtse brandweer die actie voerden voor Functioneel Leeftijds Ontslag met 55 jaar. Als onderbouwing voor dit recht dat ze claimen noemen ze 17 punten die voor de brandweer anders zijn van voor andere mensen. Bijvoorbeeld dat ze 24 uur paraat staan en dat de 24-uurdienst een 54-urige werkweek heeft waarvan de brandweermensen er maar 36 betaald krijgen. Of dat er in 12 jaar 24 doden bij de brandweer zijn gevallen en dat zij overal naar toegaan waar anderen voor weglopen. Dat het een zwaar beroep is en dat je geen normaal sociaal leven hebt als je brandweerman/vrouw bent. Maar dat zij er bewust voor hebben gekozen. Dus daarom...
Van mij mag het, ik ben het er helemaal mee eens!

drie reacties

berta

Ik ook !

berta (URL) - 02-06-’05 17:45
Leibele

En mijn steun hebben ze ook.Waar zouden we zijn zonder brandweer?Het is geen pretje om in hele gevaarlijke situaties te moeten komen.En zwaar gewonde verkeers slachtoffers te moeten uitzagen.Ik heb respekt voor de brandweermensen en geef ze alle steun in hun strijd voor hun arbeidsvoorwaarden.

Leibele (URL) - 02-06-’05 18:39
Simone

Ik vind het eigenlijk g?nant dat de brandweer hiervoor ook nog actie moet gaan voeren. Mijn steun hebben ze in ieder geval! (blush)

Simone - 02-06-’05 18:51


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.