Miserable failure

02 06 05 - 09:29


De uitslag van het referendum is bekend: 38,4 % voor en 61,6 % tegen bij een opkomst van 62,8 % van de keizers. Natuurlijk ging dat referendum niet over het kabinet maar het doet me toch denken aan het volgende. Ik heb van de week weer een nieuw fenomeen leren kennen: linktekst bombing. Typ bijvoorbeeld eens 'miserable failure' in in Google en je zult een grinnikje niet kunnen onderdrukken als je het resultaat bekijkt. Op nr. 1 van de zoekresultaten vind je daar namelijk de biografie van George Bush. Overigens bezet ex-president Jimmy Carter een goede tweede plaats. Op de vierde plaats vind je het hoe en waarom van deze 'grap'. Het is een actie van webloggers die - nadat één hunner het effect had uitgevonden - massaal de George W Bush ge-Google-bombardeerd heeft.
Het is verboden. Het mag niet. Degene die het mikpunt is van een dergelijke actie kan natuurlijk naar de rechter stappen om de daders van dit soort acties op te sporen en te vervolgen. Maar eh, als je nou je fantasie even zou laten dwalen en denkt aan Balkenende bijvoorbeeld in combinatie met het woord "sukkel" of een andere aansprekende term... Ik moet zeggen dat mijn mondhoeken daarbij ook wel omhoog krullen en als je op het plaatje klikt, de jouwe misschien ook.
En zeg nou zelf, of je nou ja of nee hebt gestemd t.a.v. die Europese grondwet, de manier waarop dit kabinet campagne heeft gevoerd (en vooral de extra kosten die daarmee gemoeid waren) deugt gewoon helemaal niet en is bovendien nog oliedom.

zes reacties

edwin

grappig, nietwaar :-) ik geloof overigens, dat je de thuisstek van balkenende kon vinden, wanneer je ‘vreemd kapsel’ intikte.

edwin - 02-06-’05 10:00
Hans

Ik ben er een voorstander van om ‘Brilliant mistake’ te koppelen aan Balkenellende

Hans (URL) - 02-06-’05 12:00
Simone

Af en toe lijkt het er net op of Balkenende een haarstukje heeft, z’n haar zit vaak zo vreemd! :-( Of zou het echt zo zijn? :-?

Simone - 02-06-’05 12:47
Anne-Floor

Dit kabinet moet sowieso oprotten, dat zie ik helemaal los van Europa en alles wat de heren en dames in Den Haag daarover te zeggen hebben gehad. Dat zouden meer mensen moeten doen, is mijn persoonlijke mening.

Ik vind ‘Jan Klaassen’ of ‘pipo’ ook wel mooie zoektermen om JP de MP op te vinden, trouwens. :-)

Anne-Floor (URL) - 02-06-’05 13:22
hanneke

wat dacht je van Harry Snotter?? :-S

hanneke (URL) - 02-06-’05 21:17
Ronald

Balkenende is Raar Kapsel en Willem Alexander vindt je met Slechte Tanden. Overigens loopt er ook een googlebomb tegen spammers: http://www.woordenaar.nl/?p=303

Ronald (URL) - 03-06-’05 10:46


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.