SPAM-terroristen

03 06 05 - 11:30


De gemiddelde weblogbezoeker zal er weinig van merken, maar achter de schermen voeren houders van een weblog een verbeten strijd om agressieve spammers te weren. Spammers die robots inzetten om de lijst van referrers te bevuilen en op de plaats waar je kunt reageren hun link achter te laten. Het doel is om zodoende hoger in zoekmachines als Google te eindigen. Het meest agressief zijn de poker-terroristen, de medicijnen-terroristen en de onsmakelijke porno-terroristen. Wij krijgen zo'n 10 aanvallen per minuut Gelukkig zijn er tal van tools om ze te weren, maar je bent er toch iedere dag druk mee, toch zeker als je zoals ik onderhoud doet aan tal van weblogs. Er slipt toch regelmatig nog wat door. Het grootste aantal spammers zit in Amerika maar ook in europa, aziƫ, het midden-oosten en oostblok landen. De kunst is om ze om te leiden naar een totaal andere site. Ik leid ze naar een site van de FBI, waarop beweerd wordt dat ze Cyber-crime aanpakken. Wat mij betreft gaan regeringen eens echt iets doen om deze vorm van terrorisme aan te pakken. Te beginnen met Amerika en hun FBI.

drie reacties

brigitte

Ja het is vreselijk. Wij hebben er natuurlijk ook last van. Onze filter houd er dagelijks honderden tegen maar er glippen er ook dagelijks wel weer een aantal door. Heel erg jammer want het bederft een deel van het weblogplezier :-(

brigitte (E-mail ) (URL) - 03-06-’05 12:39
Simone

10 per minuut vind ik wel extreem veel…heel vervelend. >-( Ik hoop dat de FBI iets voor je kan doen. :-p

Simone - 03-06-’05 14:00
V@nM@n

Eens Hans, helemaal mee eens, ik wordt ook voortdurend bedolven en langzaam wordt mijn bandbreedte ook steeds groter.

V@nM@n (URL) - 03-06-’05 20:30


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.