Oerol: Strubbelingen op Oerol?

11 06 05 - 16:19


We zijn gisteren eigenlijk zonder problemen aangekomen. Wij wel, want een heleboel mensen moesten uren wachten in Harlingen totdat ze op de boot konden. De chaos in Harlingen was zo groot dat er zelfs op teletekst melding werd gemaakt van ongeregeldheden bij de veerbootterminal. Ondertussen stonden wij in de rij op festivalterrein De Westerkeyn om kaartjes te bemachtigen voor een aantal voorstellingen. Dat is een ervaring op zich dat kaartjes kopen. Het werkt met familienamen. Iedereen die de Westerkeyn betreedt moet een Oerolpaspoort aanschaffen want anders kun je geen kaartjes kopen voor voorstellingen. Bovendien krijg je zoveel familienamen als je paspoorten hebt. En op volgorde zijn die familienamen aan de beurt om in de rij te gaan staan voor de kaartjestent. Wij hadden de familienaam Eschauwzier en dan moet je wachten totdat alle Cupido's en Doeksen's en iedereen met een B en een A geweest zijn. Dat kan in sommige gevallen, zoals ook gisteren gemakkelijk een uur of wat in beslag nemen. Overigens is het voordeel daarvan dat je even goed in het festivalkrantje kunt kijken naar de voorstelling die je wilt. Bij de ingang zijn ook speciale planningsformulieren te krijgen waarop je je hele scenario kunt uitstippelen. Na drie uur wachten en heerlijk in het zonnetje genieten van muziek en een roseetje op de Westerkeyn waren de Eschauwziers aan de beurt en kon ik de kaartjes van onze keuze proberen te krijgen. Hans was ondertussener vertrokken naar Midsland om wat boodschappen te gaan doen.
Een aantal voorstellingen stond al op max dat wil zeggen dat 70 % in de voorverkoop was verkocht. De andere 30 % is op de dag zelf nog beschikbaar voor diegene die bereid is vroeg uit zijn/haar bed te komen. Gelukkig hadden we wat alternatieven uitgezocht en we hebben denk ik voor de hele periode genoeg kaartjes om ons helemaal uit te leven.
Een ander ding dat zorgt dat je je op de Westerkeyn niet verveelt is de draaimolen. Een prachtige antiek exemplaar waarvan je hierboven een foto ziet. Het is echt om je ogen helemaal uit te kijken want al die dieren en figuren bewegen ook nog, de bolle vis blaast bellen en de stoommachine blaast stoom uit.

vijf reacties

brigitte

Heb ik het nu goed begrepen dat jullie in een klap voor alle dagen voorzien zijn? Jullie gasten zullen dan zelf nog op jacht moeten. ik was de eerste keer blij dat jullie wisten wat de bedoeling was want het kwam op mij vorig jaar behoorlijk chaotisch over.

brigitte (E-mail ) (URL) - 11-06-’05 23:44
berta

Ow Mieke !!! De draaimolen is fantasitsch…

berta (URL) - 12-06-’05 00:14
Mieke

@ Brigitte: nee dat heb je niet helemaal goed. We hebben natuurlijk ook voor onze gasten kaartjes ingekocht in de hoop dat ze het zullen waarderen.

Mieke - 12-06-’05 09:52
Simone

Wat een super mooie draaimolen! :-) Heb je echt 3 uur in de rij staan wachten…en hoe zit het dan met mensen die een familienaam met een S hebben gekregen, staan die dan nog veel langer in de rij? :-? Leuk dat jullie vanaf Terschelling gewoon door blijven loggen, want dan kunnen wij het hier thuis ook meebeleven! l-)

Simone - 12-06-’05 10:38
GeeSpot

Die draaimolen is echt een sprookje! Ik raakte niet uitgekeken & was graag weer even 5 gweest.

GeeSpot (URL) - 14-06-’05 23:28


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.