Langzaam waggelend

23 06 05 - 00:10


Ooit wel eens een dronken slak gezien? Dit exemplaar had zich tegoed gedaan aan een paar druppels rose die op zijn blaadje waren gevallen. Ik dacht even dat hij dood was, keerde de schelp om en opeens kwam meneer tevoorschijn (ik vermoed dat het een mannetjesslak was). Hij kwam overeind in zijn schelp, zwaaide als een dronkenman in het rond en wentelde zich zo dat hij met zijn schelp op zijn rug op de rand van de tafel kwam te liggen. De alcohol had hem echter wat minder stabiel gemaakt en het was duidelijk dat hij zijn evenwicht niet kon bewaren. Met een trage maar zekere beweging zakte hij van de rand van de tafel en viel op de grond. In kennelijke staat is het daar slecht toeven dus ik heb hem maar even tussen de planten gezet want op de grond zou hij een zekere dood tegemoet gaan.

drie reacties

sab

Slakken zijn tweeslachtig :) Arm beest…

sab (URL) - 23-06-’05 00:34
Downer

He gatsie bah, ik kan geen (dronken) slak meer zien, hier zitten ze ook te schuimbekken op het randje van de schaaltjes bier in de tuin…

Downer (URL) - 23-06-’05 21:33
brigitte

Maar waarom zou je slakken droken voeren? Dat begrijp ik even niet. Niet zo diervriendelijk naturlijk.

brigitte (E-mail ) (URL) - 24-06-’05 15:00


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.